Sosyal Sigorta Dairesi yoklama işlemleri başladı

Sosyal Sigortalar Dairesi, yaşlılık, malullük, dulluk ve yetimlik aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alan sigortalılar için yoklama işlemlerini başlattı. 3 Haziran 2024'te başlayan yoklama işlemleri, 3 Eylül 2024'e kadar devam edecek.

Bugün Kıbrıs

Sosyal Sigortalar Dairesi, sigortalıların hayatta olduğuna ve aylık alma şartlarının devam ettiğine yönelik yoklama işlemlerinin başladığını duyurdu.

Geçmiş yıllarda sigortalıların adreslerine gönderilen yoklama bildirgelerinin sigortalılara ulaştırılmasında yaşanan sorunlar nedeniyle bu yıl, fiziksel yoklama bildirgesi gönderilmeyeceğini duyuran Sosyal Sigortalar Dairesi sigortalıların, yoklama bildirgesini https://ssd.gov.ct.tr/yoklama adresinden kimlik bilgileriyle giriş yaparak doldurabileceklerini belirtti.

Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, çevrimiçi yoklama bildirgesini dolduran sigortalıların, bu bildirgeyi imzalayıp yetkili makamlardan onaylattıktan sonra gerekli ek belgelerle birlikte 3 Eylül 2024 tarihine kadar Sosyal Sigortalar Dairesi’ne teslim edebilecekleri duyuruldu. Çevrimiçi sistem kullanamayan sigortalıların ise Sosyal Sigortalar Dairesi şubelerinden veya internet sitesinden temin edecekleri yoklama bildirgesini doldurarak aynı prosedürü takip edebilecekleri belirtildi.

ŞAHSEN VEYA POSTA YOLUYLA TESLİM
Malullük, yaşlılık aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri alan sigortalıların, yoklama bildirgesini şahsen getirip Daire memuru tarafından onaylatabilecekleri kaydedilen açıklamada, bu durumda muhtar onayı gerekmediği belirtildi. Ancak, bildirgelerini bir başka kişi aracılığıyla veya posta yoluyla ulaştıracak sigortalıların, bildirgelerini bölge muhtarına onaylatmak zorunluluğu olduğuna dikkat çekildi.

Yurtdışında ikamet eden sigortalılar, doldurdukları yoklama bildirgesini ve diğer belgeleri KKTC Dış Temsilcilikleri tarafından tasdik ettirmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, KKTC Dış Temsilciliklerinin bulunmadığı ülkelerde ise belgelerin TC Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu veya Konsolosluğu tarafından tasdik edilmesi gerektiği vurgulandı.

90 YAŞ ÜSTÜ SİGORTALILAR
90 yaş üzeri sigortalıların yoklamaları, Ocak ayından itibaren Daire müfettişleri tarafından bizzat ziyaret edilerek yapıldığı belirtilen açıklamada, bu sigortalılar için yeniden yoklama işlemi yapılmasına gerek olmadığı ancak, kendilerine ulaşılamayan veya yurtdışında yaşayan 90 yaş üzeri sigortalıların, 3 Eylül 2024 tarihine kadar yoklama işlemlerini tamamlamalı gerektiği bildirildi.

Yoklama bildirgelerini belirtilen süre içerisinde doğru ve eksiksiz olarak doldurup teslim etmeyen sigortalıların aylıkları, işlemleri tamamlanıncaya kadar durdurulacağını bildiren Sosyal Sigortalar Dairesi, aylık veya gelir almakta olan tüm sigortalıları belirtilen süre zarfında işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****