“Hayatım tehlikede, beni öldürecekler”

Cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Ortopedikler Derneği Başkanı, Büyük Türkiye Dergahı ‘şeyhi’, Hizmet-Sen Başkanı Mehmet Kurumanastırlı ve ailesinin, davayı çekmesi için kadına tehditler yağdırdığı ifade edildi. Gazetemize ulaşan kadın, “Beni öldürecekler, beni kurtarın, devlet onlardan yana” dedi.

Bugün Kıbrıs

HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİLER
Taciz şikayetiyle polise başvurduktan sonra talihsiz kadının başına gelmeyen kalmadı. Dergahın bir diğer ‘şeyhi’ Osman Varan’ın da aracılar vasıtasıyla kadına tehdit mesajları gönderdiği ifade edildi. Kadın davayı çekmeyince, tacizden 12 gün sonra ‘dernekte sirkat yaptı’ iddiasıyla polise şikayet edildi. Kadın geceyi nezarethanede geçirdi. Ertesi gün mahkemede teminatı ödeyecek parası olmadığı için cezaevine gönderildi. Yakınları parayı denkleştirerek kadını hapisten çıkardı.

“SÜREKLİ BENİ İZLİYORLAR”
Yasalar gereği kadın davayı geri çekse de artık kamu davası açılmış durumda, yani bu sahte şeyh cinsel taciz suçlamasıyla yargılanacak ancak alacağı cezayı düşürmek için kadının şikayetinden vazgeçmesini istiyorlar. Kadının ifadesine göre, Mehmet Kurumanastırlı’nın kendisini tehdit ederek “Kıbrıs’ta ne polis ne asker benim üstüme geçemez. Sana ve nişanlına yapacaklarım aklına gelmez, yüzüne kezzap atarım” dediği öğrenildi.

“BANA BİR ŞEY OLURSA…”
Zanlının kardeşin de kendisini tehdit ettiğini ifade eden kadın, “Artık susmayacağım, öleceğimi bilsem de davayı geri çekmeyeceğim. Polisle beni korkutuyorlar. Sürekli beni izliyorlar. Evden dışarı çıkamıyorum. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a gittim, beni muhatap almadılar. Özel kalemine ulaştım, yine görüştürülmedim. Bana kim yardım edecek? Beni öldürmelerini mi bekliyorlar? Bana bir şey olursa hepsi bu ailedendir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi