EL-SEN, 92 milyon TL borcu bulunan Ercan Havaalanının elektriğini kesecek

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), ekonomik sıkıntılar altında ezilen halkın gözünün yaşına bakmayıp, fatura borcu 675 TL’ye ulaştığı anda elektriğini kesen KIB-TEK yönetimini, Emrullah Turanlı yönetimindeki Ercan Havalimanı’nın elektrik borcunu tahsil etmeye çağırdı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, 14 Haziran Cuma gününe kadar Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın 92 milyon TL olan borcunun ödenmemesi durumunda elektriğini keseceklerini söyledi. “Kıyak düzenine birlikte dur demek için” siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halka çağrı yapan Tuğcu, herkesi 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi’nde önüne davet etti.

Tuğcu’nun açıklaması şöyle:

“Her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik şartlar altında ezilen halkın gözünün yaşına bakmayıp, fatura borcu 675 TL’ye ulaştığı anda elektriğini kesen KIB-TEK yönetimi, her nedense Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine dokunmuyor.

T&T Şirketi’nin an itibarıyla Ercan’da birikmiş 92 milyon TL tutarında elektrik borcu var.

EL-SEN olarak bu konuda aylardır yaptığımız çağrılara kulak tıkayan KIB-TEK yönetimini, halkın vicdanında büyük yara açan bu adaletsizliğe son vermesi yönünde son kez uyarıyoruz.

O borcu derhâl tahsil edin ve halkın malı olan kurumun kasasında oluşturduğu açığı kapatın.

Aksi halde, tıpkı borcu olan vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi, EL-SEN olarak biz 14 Haziran Cuma günü bölgeye gidecek ve ERCAN Havalimanı’nın elektriğini keseceğiz.

Bizimle aynı gaileyi taşıyan tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halkımıza açık çağrımızdır; 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi (MERİÇ KÖY GİRİŞİ) önünde buluşalım, bu kıyak düzenine her birlikte dur diyelim.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi