Seçim Kurulu Başkanı, seçmenleri oy vermeye çağırdı

Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy verme işlemi başladı. Genel Seçim Kurulu Başkanı Dr. Elikkos Ilias, seçmenlere sandığa gelip oy kullanma çağrısında bulundu.

Bugün Kıbrıs

Güneyin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, 2024 seçimleri kapsamında Avrupa Parlamentosu, Yerel Yönetim ve Okul Kurulları üyelerinin seçilmesi için oy verme işlemi başladı. Toplam 698 bin 896 seçmen bugün sandık başına gidiyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bin ve Yunanistan’da 10 seçim merkezinde sandıklar kuruldu.

Oylama sabah saat 07.00’da başladı. Oy kullanma öğlen saat 12.00’a kadar devam edecek, ardından bir saatlik ara verilecek ve saat 13.00’da tekrar başlayacak. Oylama, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ve yurtdışındaki sandıkların saat 18.00’da kapanmasıyla sona erecek.

İstisnai durumlarda, seçim merkezlerinde uzatma yapılabilmesi için her seçim merkezi başkanının oylama saatlerini en geç gece yarısına kadar uzatabileceği belirtildi.

Genel Seçim Kurulu Başkanı Dr. Elikkos Ilias tüm seçmenlere sandığa gelip oy kullanma çağrısında bulundu. Seçim sürecinin düzgün ve adil bir şekilde işlemesi için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi