Gazze’nin merkezindeki operasyonda dört İsrailli rehine kurtarıldı, onlarca Filistinli öldürüldü

Kurtarılanların Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andri Kozlov (27) ve Shlomi Ziv (40) olduğunu açıklandı.

İsrail ordusu, Hamas’ın 7 Ekim’de kaçırdığı dört İsrailli rehinenin kurtarıldığını duyurdu. Aynı bölgedeki İsrail saldırılarında en az 200 Filistinli öldürüldü.

İsrail ordusu, bu kişilerin Gazze’nin merkezindeki Nuseyrat’ta, İsrail Güvenlik Birimi ve İsrail polisinin ortak operasyonuyla kurtarıldıklarını söyledi.

Bu dört kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tıbbi muayeneler için Sheba Tel-HaShomer Tıp Merkezi’ne transfer edildiklerini açıkladı.

Gazze’deki Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, bugün yine Nuseyrat’ta düzenlenen İsrail saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Reuters, ölü sayısının bakanlığın açıklamalarına göre en az 210 olduğunu aktardı.

Mescid-i Aksa Hastanesi’ndeki personelin yaralıları tedavi etmekte zorlandığı belirtildi. Bakanlık, Facebook’ta yaptığı paylaşımda, “Onlarca yaralı yerde yatıyor ve sağlık ekipleri, sahip oldukları basit tıbbi imkanlarla onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısında yaklaşık 1200 kişi öldürüldü, 251 kişi rehin alındı. Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sonucunda rehinelerin yaklaşık yarısı serbest bırakıldı. İsrail, hala 130’dan fazla rehine bulunduğunu, bunların yaklaşık dörtte birinin öldüğüne inanıldığını söylüyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın aktardığına göre, o tarihten bu yana İsrail’in Gazze’deki saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 36 bin 800 kişi öldürüldü.

Çin doğumlu İsrail vatandaşı Argamaninin babası Yaakov Argamani tarafından İsrailli Kanal 12’ye doğrulanan video görüntülerinde, 25 yaşındaki kadının bir motosikletin arkasında “Beni öldürmeyin!” diye bağırdığı duyuluyordu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****