Kıb-Tek Genel Müdürlüğü: Elektrik kesintileri sona erdi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Teknecik’teki arızanın giderildiği ve dönüşümlü elektrik kesintilerinin sona erdiği, Gönyeli’deki çalışmaların ise hala devam ettiği duyuruldu.

Bugün Kıbrıs

Kıb-Tek Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arıza nedeniyle yaşanan dönüşümlü elektrik kesintilerinin sona erdiği bildirildi. Kurum, arızanın giderildiğini ve sistemde elektrik akışının sağlandığını belirtti.

“DÖNÜŞÜMLÜ KESİNTİLER SONA ERDİ”
Kıb-Tek’ten yapılan açıklamada, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızanın giderildiği ve bu nedenle dönüşümlü elektrik kesintilerinin artık yapılmayacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teknecik Elektrik Santralinde meydana gelen arızadan dolayı yaşanan dönüşümlü elektrik kesintileri arızanın giderilmesi ile birlikte son bulmuş olup, sistemde elektrik akışı sağlanmıştır. Herhangi bir arıza meydana gelmediği müddetçe dönüşümlü kesinti yapılmayacaktır ve bölgesel meydana gelen arızalara Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanları hızlı bir şekilde müdahale edecektir.”

“GÖNYELİ’DEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Öte yandan, Gönyeli’deki elektrik kesintilerinin beş farklı noktada yer altı kablolarında meydana gelen arızalar nedeniyle yaşandığı bildirildi. Kıb-Tek, ekiplerin arıza olan bölgelerde aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ve arızaların giderilmesiyle birlikte elektrik akımının peyderpey sağlanacağını duyurdu:

“Gönyeli bölgesinde 5 farklı noktada yer altı kablolarında meydana gelen arızalardan dolayı elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Ekiplerimiz arıza olan bölgelerde aralıksız çalışmalarını sürdürmekte olup, arızalar giderildikçe elektrik akımı peyderpey sağlanacaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi