CTP’li kadınlar Ercan’daki fuarı bastı: Yurdumuz satılık değil!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, yurdun topraklarını peşkeş çeken "Piranalar Hükümeti"ne ve yandaş şirketlere sert tepki gösterdi. CTP'li kadınlar, arazilerin açık artırma ile yabancılara peşkeş çekilmesine "dur" demek için Ercan eski havaalanında gerçekleşen fuar önünde şok eylem yaptı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, bugün Ercan eski havaalanında gerçekleştirilen ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki arazilerin açık artırma ile satışa çıkarıldığı fuarın önünde şok eylem düzenledi. CTP Kadın Örgütü, yurdu satılacak bir ganimet olarak gören ve yurt hakkını gasp ederek, toprakları yabancılara peşkeş çekmeye kalkan “Piranalar Hükümeti”ne ve onların yandaşı şirketlerine ‘dur’ demek amacıyla bugün saat 16.00’da Ercan Havaalanın eski binası önünde toplandı ve fuarın olduğu binaya girdi. Fuar görevlisinin, binaya sloganlar eşliğinde giren kadınlara müdahale etmeye çalıştığı sırada kısa süreli arbede yaşandı. Görevlinin, “Burada benim misafirimsiniz, insanları rahatsız ediyorsunuz. Bildirinizi okuyup bu binadan çıkın” demesi eylemcilerin tepkisine neden oldu. CTP’li kadınlar binanın Kıbrıslı Türklere ait olduğunu söyleyerek tepkilerini gösterdi. Kadınlar, “Esas misafir sizsiniz, rahatsız olan da biziz. Yoksa bu sıcakta burada toplanmazdık” diyerek eyleme devam etti.

“KIBRIS SATILIK DEĞİL!”
Eylemciler, gerginliğin yatışmasının ardından, “Kıbrıs Satılık Değil! Yaşayacak Yurt Bırakmadınız!” yazılı pankart açarak, basın açıklaması okudu. CTP Kadın Örgütü üyesi Deniz Kim tarafından okunan açıklamada hükümetin yaptığı yasa değişikliği ile yabancıların aldığı taşınmaz mal sayısını artırarak, ülkenin topraklarının talan edilmesine yol açtığını ifade etti ve şöyle devam etti:

“UBP-DP-YDP Piranalar Hükümeti, yabancıların aldığı taşınmaz mal sayısını kısıtlama bahanesiyle yaptığı yasa değişikliği ile ülkemizin topraklarının daha da talan edilmesine yol açmış ve yabancıların aldığı mal sayısını yükseltmiştir.”

Deniz Kim, Türkiye menşeli inşaat şirketlerinin, Türkiye’de yaptıkları reklamlarla Kıbrıs’ın kuzeyindeki arazileri daha yasa geçmeden açık artırma ile satmaya başladığını belirtti. Açıklamada, gençlerin zor durumda olduğu, ev veya araba sahibi olmanın imkansız hale geldiği ve hükümetin yandaş şirketlerle işbirliği yaparak ülkenin topraklarını pazara çıkardığı vurgulandı:

“Gençlerimiz, geçtik bir ev sahibi olmayı, artık bir araba bile satın alamayacak duruma getirilmişken ve ülkeyi terk ederlerken, Piranalar hükümeti yandaş şirketlerle işbirliği yaparak ülkemizin topraklarını pazara çıkarmıştır.”

CTP Kadın Örgütü, açıklamasında Ercan Havaalanı ihalesi ile ilgili de ağır eleştirilerde bulundu. İhaleyi kazanan Emrullah Turanlı’nın yükümlülüklerini yerine getirmediği, Kıbrıs Türk halkını zarara uğrattığı ve usulsüz yollardan kazanç elde ettiği anımsatıldı:
“Emrullah Turanlı, Ercan ihalesi sonucu kazandığı gelirleri yıllarca düşük göstererek elde ettiği kazancı usulsüz yollardan KKTC’de kurduğu diğer şirketlerine aktarmıştır.”

Son olarak, Türkiye’deki halka da çağrıda bulunularak, Kıbrıs’ta mülk alırken dikkatli olmaları gerektiği, birçok mülkün Kıbrıslı Rumlara ait olma ihtimali bulunduğu ve hukuki problemlerle karşılaşabilecekleri uyarısında bulunuldu:

“Size hayal satmaya kalkan inşaat şirketlerine kanmayın! Mülkiyet meselesi Kıbrıs sorununun önemli başlıklarından biridir! Size satılacak mülklerin birçoğunun tapusunun Kıbrıslı Rumlara ait olma ihtimali çok yüksektir.”

MÜCADELE DEVAM EDECEK
CTP Kadın Örgütü, açıklamasında, kamu menfaatinin korunması ve ülkenin topraklarının yabancılara satılmasına karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti:
“CTP Kadın Örgütü olarak, kamu menfaatinin ayaklar altına alındığı bu ortamda, Piranalar hükümetinin ve yandaş şirketlerin ülkemizi kemirmesine sessiz kalmadık, kalmayacağız! Bu çürümüş düzene son vermek için, haksızlığa ve vurdumduymazlığa karşı sesimizi yükseltmeye, sorumluların hesap vermesini sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Eylem, CTP Kadın Örgütü’nün, ülkenin topraklarının yabancılara satılmasına karşı kararlılıkla mücadele edeceğini vurgulamasıyla sona erdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi