Kıbrıslı Türkler Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde sandığa gidiyor: Eşitlik, Adalet, İnsan Hakları ve Demokrasi için oy verin!

Kıbrıslı Türkler, 9 Haziran Pazar günü, geçiş noktalarına yakın 9 seçim merkezinde 7:00-12:00 ve 13:00-18:00 saatleri arasında oy kullanabilecekler. İnsan Hakları Platformu gönüllüleri, nasıl ve nerede oy kullanılacağı hakkında bilgi vererek seçmenlere en yakın sandığın yol haritasını da sunacak.

Bugün Kıbrıs

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve İnsan Hakları Platformu tarafından uygulanan İnsan Hakları Platformu Projesi, 9 Haziran Pazar günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslı Türk Avrupa Yurttaşlarını sandıklara davet ediyor. Proje kapsamında, tüm geçiş noktalarında stantlar kurularak seçmenlere bilgi verilecek.

KIBRISLI TÜRKLERİN KARAR VERME HAKKI
İnsan Hakları Platformu, Kıbrıs’ı temsil edecek 6 Avrupa Parlamentosu Üyesinin seçiminde Kıbrıslı Türklerin de söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Platform yetkilileri, “Avrupa Birliği’nin en temel prensiplerinden bir tanesi eşitliktir. Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Avrupa Yurttaşı Kıbrıslı Türklerin de diğer tüm Avrupa Yurttaşları ile benzer koşullarda oy kullanabilmesi için çalışıyoruz. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandığa gidelim, oyumuzu eşitlikten, adaletten, insan haklarından, demokrasiden yana olan adaylara verelim” çağrısında bulundu.

SEÇİM MERKEZLERİ VE SAATLER
Kıbrıslı Türkler, 9 Haziran Pazar günü, geçiş noktalarına yakın 9 seçim merkezinde 7:00-12:00 ve 13:00-18:00 saatleri arasında oy kullanabilecekler. İnsan Hakları Platformu gönüllüleri, nasıl ve nerede oy kullanılacağı hakkında bilgi vererek seçmenlere en yakın sandığın yol haritasını da sunacak.

ULAŞIM KOLAYLIĞI
Girne, Lapta ve İskele bölgelerinden seçim sandıklarına erişimi kolaylaştırmak için otobüs seferleri düzenlenecek. Bu seferler saat 9:00 ve 14:00’te olmak üzere iki kez gerçekleşecek. Seçmenler, sandıklarına götürülüp oylarını kullandıktan sonra otobüse bindikleri noktaya geri götürülecekler. Ayrıca Ledra Palace’tan 9:00-12:00 ve 14:00-18:00 saatleri arasında 15 dakikada bir kalkacak otobüsler, Kıbrıslı Türk seçmenleri Ledra Palace yakınındaki seçim merkezine taşıyacak ve geri getirecek.

OTOBÜS SEFERLERİ
Aplıç, Yeşilırmak, Mağusa 2.5 mil ve Beyarmudu kapılarında bekleyecek Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından sağlanan otobüsler, saat 7:00 itibarı ile saat başı seçim merkezlerine gidip gelecekler. 12:00-13:00 saatleri arasında öğlen arası verilecek ve bu saatlerde oy kullanılamayacaktır. Otobüsler de bu saatlerde ulaşım hizmeti vermeyecek.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN
Seçimler hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, İnsan Hakları Platformu’na www.insanhaklariplatformu.eu adresinden veya 0533 831 60 09 ve 0542 862 0060 numaralı telefonlardan ulaşabilir. Ayrıca İnsan Hakları Platformu sosyal medya hesapları üzerinden de bilgi alınabilir.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, eşitlik, adalet, insan hakları ve demokrasi için oy vermek üzere sandığa gidin!

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi