Güneyin sözcüsü: “Holguin hakkında Lefkoşa’ya henüz bilgi verilmedi”

Lefkoşa, Kıbrıs sorununa dair kişisel elçisinin raporunun önümüzdeki günlerde tamamlanıp BM Genel Sekreteri’ne sunulmasını bekliyor.

Bugün Kıbrıs

Güneyin Hükümet Sözcüsü Constantinos Letympiotis, diyaloğun başlatılması için atılacak adımlarda ve eylemlerde kendisinin de rol alabileceğini belirtti.

Güney basınında yer alan haberlere göre Letympiotis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Maria Angela Holguin ile iletişim halinde olduğunu ve ayrıca Antonio Guterres ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı ile de temasta olduğunu ifade etti. Letympiotis, Guterres’in diyaloğu yeniden başlatma çabalarına olan bağlılığını ve kişisel elçisinin misyonunu sürdürme isteğini vurguladı. Ancak, Holguin’in Kıbrıs’a dönüş tarihi hakkında Lefkoşa’ya henüz bilgi verilmediğini söyledi.

Eylül ayının BM Genel Kurulu sebebiyle Kıbrıs meselesinde her zaman önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Letympiotis, Kıbrıs Rum tarafının Eylül’den önce bazı gelişmelerin yaşanmasını umduğunu ifade etti. Ayrıca, Yunanistan’ın Kıbrıs için faydalarının, özellikle diyaloğu yeniden başlatma çabalarının hızlandığı bir dönemde, Güvenlik Konseyi’nin beş kalıcı olmayan üyesinden biri olarak seçilmesini memnuniyetle karşıladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi