DEV-İŞ’te yeni dönem: Semih Kolozali başkanlığı devraldı

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) 14. Olağan Kongre'de Semih Kolozali yeni başkan olarak seçildi. Kongrede, güçlü mesajlar verildi ve Kıbrıs'ta barış vurgusu yapıldı.

Bugün Kıbrıs

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) 14. Olağan Kongresi, bugün saat 10.00’da Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 50. Yıl Salonunda toplandı. Kongreye, DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş, Emek-İş ve Petrol-İş delegelerinin yanında Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu’nun da katıldı. Güneyden ve yurtdışından da birçok sendikacının yer aldığı kongrede güçlü mesajlar verildi.

Demokrasi şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan kongrede, divanın oluşumunun ardından konuşmalara geçildi. Görevi devreden DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam yaptığı konuşmada, görev aldığı dönemlerdeki faaliyetlerine değinerek yeni seçilen yöneticilere başarı dileklerini iletti.

Dünya Sendikalar Federasyonu Başkanı Pambis Critis, Türkiye Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar, PEO Genel Sekreteri Sodurulla Haramlambus, Türk Yunan Enerji Sendikaları Federasyonu Başkanı Yorgos Skopelitis ise kongrede yaptıkları birer konuşma ile DEV-İŞ delegelerini selamladı. Konuşmalarda ortak mesaj Kıbrıs’ta barış vurgusu oldu. Kıbrıs Türk sendikaları adına ise KTAMS Başkanı Güven Bengihan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ise faaliyet ve mali raporlar sunuşu ve onayı gerçekleşti. Kongreden oy birliğiyle geçen raporların ardından kongreye dört karar tasarısı sunuldu. Kongre delegelerinin oy birliğiyle onayladığı tasarıların ardından ise Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Onur Kurulu seçimi yapıldı. Başkanlığa Semih Kolozali’nin seçildiği kongrede, Ogün Öneri, Burçin Kişmir, Serhat Kutlu, Beyzade Karayalçın, Mehmet Yanıker, Doğukan Akdeniz, Çağan Gulamkadir ve Burak Özdenefe ise Yönetim Kuruluna seçildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi