Ticaret Odası: Ülkemiz suç cennetine döndü, muhaceret affına karşıyız

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), muhaceret affı yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla hükümet nezdinde girişim yapacak.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yasalara uymayanlara gösterilen tolerans nedeniyle ülkenin “suç cennetine” dönüştüğüne dikkati çekerek “muhaceret affına” karşı olduğunu duyurdu.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre dün akşam (5 Haziran 2024, Çarşamba) toplanan Ticaret Odası Meclisi, hükümet tarafından hazırlanan ve geniş kapsamlı bir muhaceret affını öngören yasa tasarısına bütünüyle karşı çıkma kararı aldı.

Toplantıda konu hakkında görüşlerini bildiren üyeler, özellikle çalışma hayatında kaçak çalışmanın önlenmesi için kuralların gerektiği şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekerek, afların hiçbir uygulamayı iyileştirmediğine, tam tersine af beklentilerini artırarak kurallara uymamayı teşvik eder hale geldiklerine işaret etti.

Meclis üyeleri, yurtdışından gelerek “KKTC yasalarını ihlal eden kişilere gösterilen toleransın ülkeyi adeta bir suç cennetine çevirdiğini” gerçeği üzerinde durdu. Asayiş sorunlarının halkın yaşamıyla birlikte ekonomik hayatı da tehdit eder hale geldiğini anlatan üyeler, kaçak çalışanların her birkaç yılda bir affedilmesi anlayışının asayişin sağlanması bakımından da ciddi bir zayıflık oluşturduğunu vurguladı.

KTTO Meclis üyeleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun af yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla hükümet nezdinde gerekli girişimleri yapmasını oy birliği ile karara bağladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi