Kıbrıs meselesinde düğüm çözülüyor mu? I ÖNEMLİ GELİŞMELER KAPIDA

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs özel elçisi Angela Maria Holguin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i Kıbrıs meselesi hakkında bilgilendirdi. Kıbrıslı Rum lider, “Olumlu gelişmelere yol açacağını umduğum önemli bir hafta” dedi.

Bugün Kıbrıs

TÜRKİYE’NİN POZİSYONU
Güney basınının kaynaklarına göre Holguin, Guterres’e mevcut durumu ve Kıbrıs meselesine ilişkin çabaların neden ilerlemediğini aktardı. Türkiye’nin pozisyonunun vurgulandığı haberlerde müzakerelerin başlaması yönündeki göstergelerin olumlu olmadığı kaydedildi.

YUNAN BAKAN MESAJ İLETECEK
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ise basına yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri’nin New York’ta bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis ile de görüşeceğini ve kendisi tarafından Cumhuriyet adına “çok özel mesajlar” iletileceğini söyledi.

“GİZLİ DEĞİL, ÖNEMLİ BİR HAFTA”
Hristodulidis, “Bu gizli bir şey değil. Bunu, müzakerelerin yeniden başlatılması ihtimalinin olup olmadığını görmek için bir görüşme başlatmanın gerekliliği konusunda kamuoyuna söylüyoruz. Olumlu gelişmelere yol açacağını umduğum önemli bir hafta. Biz hazırız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi