DP’den Avrupa Parlamentosu seçimleri için çağrı

Demokrat Parti (DP), 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Birliği Parlamentosu seçimleri öncesinde Kıbrıslı Türklere oy kullanmama çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Çeliker, 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslı Türklerin, oy kullanmaması gerektiğini savundu ve AB Parlamento seçimlerinin Kıbrıslı Türkler için ayrı bir halk olarak kendi seçimleri olmadığını ileri sürdü.

Kıbrıslı Türklerin oy kullanmasının, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kuzeydeki otoritesine yardım etmek ve Kıbrıslı Türklerin Osmosis yoluyla, tüketilmesine katkı koymakla eş anlamlı olduğunu iddia eden Çeliker, AB Parlamento seçimlerinin, Kıbrıslı Türklerin haklı davasındaki meşruiyetini sorgulatmak ve Kıbrıslı Türkleri ambargolar ve kısıtlamalar ile bezdirerek “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne yama yapmak isteyen çözüm karşıtı Kıbrıslı Rum otoritesi tarafından bahane edildiğini ifade etti.

Çeliker, uzun yıllardır devam eden çözüm görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ve Kıbrıslı Rumların çözümsüzlük için her türlü manevrayı yaptığını, ancak dünya genelinde Kıbrıslı Türklerin haklı duruşunun giderek daha fazla takdir edildiğini belirtti. Ancak, çözüm karşıtı Kıbrıslı Rum otoritesinin, AB Parlamento seçimlerini bir bahane olarak kullanarak Kıbrıslı Türklerin meşruiyetini sorgutlamaya çalıştığını dile getirdi.

Son olarak, Çeliker, Demokrat Parti olarak Kıbrıslı Türkleri, AB Parlamento seçimlerinde oy kullanmamaya ve ambargoları daha fazla görünür hale getirmek için çaba sarf etmeye davet etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi