“Avrupa Parlamentosu seçimlerine aktif katılım iki toplumun birlikte verebileceği en güzel cevaptır”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, 9 Haziran'da gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımın önemini vurgulayarak, Kıbrıslı Türklerin seslerini duyurabilmeleri ve demokratik temsiliyetlerini güçlendirebilmeleri için sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

Bugün Kıbrıs

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımının, demokratik temsiliyeti güçlendirmenin yanı sıra sesimizi duyurabilmek açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kıbrıs sorununa tarihsel ve siyasi bağlamda değinen Maviş, Annan Planı’nın kabul edilmesi halinde Kıbrıs’a ait Avrupa Parlamentosu’ndaki sandalyelerin ikisinin Kıbrıslı Türklere ayrılacağını hatırlattı. Ancak planın hayata geçmemesi sonucunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm sandalyelere sahip olduğunu belirtti.

Maviş, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımı, demokratik temsiliyetin sağlanması açısından kritik bir rol oynadığının altını çizerek bu seçimlere katılarak Avrupa Birliği’ne dair görüşlerini ve taleplerini ifade edebilen Kıbrıslı Türklerin, Avrupa politikaları üzerinde doğrudan etki sahibi olabileceklerini belirtti.

Seçimlere katılımın Kıbrıslı Türklerin toplumsal ve siyasi hayata aktif katılımını teşvik edeceğine dikkat çeken Maviş, Kıbrıslı Türklerin varlığına ve Kıbrıs meselesine dair uluslararası arenada farkındalığın artmasına da yardımcı olacağına dair inancını belirtti.

Maviş, Avrupa Parlamentosu seçimlerine aktif katılımın, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği vatandaşlığını unutturmaya çalışanlara karşı verilebilecek en güçlü cevap olduğunu ifade ederek bu seçimlere katılımın, iki toplumun birlikte verebileceği en güzel cevap olduğunu vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi