DEV-İŞ’in 14. Genel Kurulu toplanıyor

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) 14. Olağan Genel Kurulu, “Sınıfsal ve Toplumsal Mücadele için DEV-İŞ” sloganı ile 7 Haziran Cuma günü toplanacak. DEV-İŞ açıklamasında Genel Kurulun, eski Genel Başkan Mehmet Seyis’e ithaf olunacağını kaydetti.

Bugün Kıbrıs

48 yıldır Kıbrıs’ta emek, demokrasi ve barış mücadelesi yürüten Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (DEV-İŞ) 14. Olağan Genel Kurulu, 7 Haziran Cuma günü, saat 10.00’da KTAMS 50. Yıl Salonunda toplanacak.

Sendika’dan yapılan açıklamada, yurt dışından ve yurt içinden birçok sendika temsilcisini katılacağı Genel Kurulda, ülkedeki işçilerin, emekçilerin sorunları yanında, dünyadaki emek hareketinin içinde bulunduğu durumun da değerlendirileceği bildirildi.

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş, Emek-İş ve Petrol-İş delegelerinden oluşacak Genel Kurulda işyeri ve ülkesel düzeydeki emek sorunları tartışılacak.

“Sınıfsal ve Toplumsal Mücadele için DEV-İŞ” ana sloganı ile toplanacak olan Genel Kurul’da, DEV-İŞ Başkanlık seçimi, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulları ve Onur Kurulu da yeniden belirlenecektir.

DEV-İŞ açıklamasında, 14. Genel Kurulun Kıbrıs’taki işçi mücadelesinin en ön saflarında mücadele eden, DEV-İŞ’e ve emek hareketine büyük katkılar sunan, geçen yıl kaybettiğimiz DEV-İŞ eski Genel Başkanı Mehmet Seyis’e ithaf olunacağını kaydetti. Açıklamada, “Eski Genel Başkanımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak DEV-İŞ’lilerin boynunun borcudur” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi