Kıbrıs turizmine yeni bir soluk

"Bu yatırımın her metrekaresinde emeğimiz, düşlerimiz ve sevgimiz var. 1000'in üzerinde aileye istihdam imkanı yaratmaktan gurur duyuyoruz. Binlerce turisti en yüksek kalite standartlarında ağırlayabileceğimiz bir tesisi ülkemize kazandırdık"

Kıbrıs’ta büyük bir yaşam ve turizm projesi olan Grand Sapphire, görkemli bir törenle hizmete girdi. Açılışa siyaset, iş dünyası, sanat ve spor camiasından seçkin konuklar katıldı. Ünlü sanatçı Sertap Erener’in konseri, dans ve havai fişek gösterileri ile renklendirilen açılış, unutulmaz anlara sahne oldu.

600 yatak kapasitesiyle hizmet verecek olan tesis, 4 bin metrekarelik adanın en büyük havuzunu da bünyesinde barındırıyor ve bini aşkın kişiye iş imkanı sağlıyor.

NorthernLand Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, açılışta yaptığı konuşmada, projenin Kıbrıs’ın en kapsamlı yaşam projesi ve turizm yatırımı olduğunu belirtti. Bozkurt, “Bu yatırımın her metrekaresinde emeğimiz, düşlerimiz ve sevgimiz var. 1000’in üzerinde aileye istihdam imkanı yaratmaktan gurur duyuyoruz. Binlerce turisti en yüksek kalite standartlarında ağırlayabileceğimiz bir tesisi ülkemize kazandırdık” dedi.

Bozkurt, turizmin ada ülkeleri için önemli bir döviz kaynağı, tanıtım, istihdam ve ortak üretim fırsatı olduğunu vurguladı. Ayrıca, yerel kültürlerin ve geleneklerin tanıtılması, çevreye saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Proje, inşaat ve turizm alanlarında birçok sektörden üreticiyle işbirliği yaparak katma değer oluşturuyor. Bozkurt, “Ülke sevgisi içimize kapanmakla değil, sınırlarımızı aşıp dünyayla yarışmakla ileriye taşınabilir. Dünya ölçeğinde başarılar elde etmek için vizyonumuzu uluslararası gelişime paralel olarak ortaya koymalı ve en ileri ülkelerle rekabet etmeliyiz” dedi.

Yeni tesisin açılışı, Kıbrıs’ın turizm sektörüne önemli bir katkı sağlayacak ve ada ekonomisini güçlendirecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi