LBO’dan Dünya Çocuk Günü’nde unutulmaz konser

Lefkoşa Türk Belediyesi, Dünya Çocuk Günü’ne özel unutulmaz bir konsere imza attı. Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) eşliğinde LBO Çocuk ve Çok Sesli Gençlik Korosu’nun yer aldığı Dünya Çocuk Günü Özel Konseri, Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bugün Kıbrıs

Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) Şefliğini Oskay Hoca’nın, Koro Şefliğini Hare Yakula’nın üstlendiği konserde Minikler Korosu, Yıldızlar Korosu ve Çok Sesli Gençlik Korosu, Lefkoşa Belediye Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşarak, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Salonun tamamen dolduğu, aileler ve müzikseverlerin büyük beğeni ile izlediği konserde ayrıca konuk çocuk koristler de yer alarak final şarkısı olan “Çocuklar Barışla Doğsun” parçasında LBO Çocuk Korolarına eşlik etti.

BAŞKAN HARMANCI: “UMARIM DÜNYADAKİ TÜM ÇOCUKLAR BU AKŞAMKİ GİBİ ŞARKI SÖYLEYEBİLİR, GÜLEBİLİR VE EĞLENEBİLİR; GAZZE’DEKİ, REFAH’TAKİ ÇOCUKLAR DA GÜLEBİLİR, EĞLENEBİLİR”

Çocukların herkesi çok gururlandıran bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Harmancı, en büyük alkışın Dünya Çocuk Günü’nde onların hakkı olduğunu ifade etti.

LBO Çocuk Korosu’nun 80’in üzerinde katılımcıya ulaşmasının önemine atıfta bulunan Başkan Harmancı, koro şefi Hare Yakula’nın tüm çocuklarla tek tek ilgilendiğinin ve yola çıktıkları günden beri büyük gurur yaşattığının altını çizdi. Başkan Harmancı Şef Oskay Hoca ve orkestra yanında diğer bir teşekkürü de bu gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan LBO Sorumlusu Direnç Sarıca’nın hak ettiğini dile getirdi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı sözlerini “Umarım dünyadaki tüm çocuklar bu akşamki gibi şarkı söyleyebilir, gülebilir ve eğlenebilir; Gazze’deki, Refah’taki çocuklar da gülebilir, eğlenebilir” diyerek noktaladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi