Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Kilim, KTMMOB Genel Başkanı Aysal’ı ziyaret etti

Ziyarette, Kıbrıs'ta tek gerçekçi çözüm modelinin federasyon olduğu vurgulandı.

Bugün Kıbrıs

Volt Kıbrıs Genel Sekreteri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Adayı Hulusi Kilim, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal’ı ziyaret ederek görüştü.

Ziyarette konuşan Hulusi Kilim, Volt Kıbrıs’ın kurulma sürecine ilişkin bilgileri ve amaçlarını paylaşarak, 9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği seçimine aday olduklarını söyledi. Kıbrıslı Türklerin günlük hayatlarında karşılaştığı sorunlarla alakalı çözüm odaklı, pratik, gerçekçi ve popülizmden uzak öneriler sunmaya hazır olduklarını ifade eden Volt Kıbrıs AP Milletvekili Adayı Hulusi Kilim, kendilerini tüm Kıbrıslılar partisi olarak tanımladıklarını anlattı. Birlikte hareket edildiğinde başarı sağlanacağını kaydeden Kilim, Kıbrıs’ta Federasyon’un tek çözüm modeli olduğunu ifade etti.

KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal da, kısa bir sürece önce kurulan Volt Kıbrıs Partisi’ne ve Hulusi Kilim’e adaylığı konusunda başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, Birliğin toplumsal misyonundan ve mesleki sorumluluklarından bahsetti. Volt Kıbrıs Partisi ve Avrupa Parlamentosu adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, her platformda Kıbrıslı Türklerin varlığının önemini detaylandırdı ve temsiliyetini de önemsediğini belirtti. KTMMOB olarak Ada’da birçok sorun olduğunu ve giderek derinleştiğini fakat çözümden uzaklaşılmasının en ağır bedelini her zaman Kıbrıslı Türklerin ödediği gerçeğinden yola çıkarak en erken zamanda bir çözüme bağlı barışın sağlanıp dünya ile bütünleşmemiz gerektiğini ve her fırsatta bunun gerçekleşmesini zorlamamız gerektiğini aktardı. Donanımlı ve iyi yetişmiş Kıbrıslı Türklerin cesaretle görevlere talip olması gerektiğine her zaman inanan ve destekleyen biri olarak Kilim’i cesaretinden ve inandığı yolda verdiği mücadeleden dolayı kutladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi