32. Uluslararası Mağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kutlandı

Mağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen festivalde, Şampiyon Melekler ve Zehie Helin Reessur da unutulmadı.

Bugün Kıbrıs

Mağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen 32. Uluslararası Mağusa Çocuk ve Gençlik Festivali bugün düzenlenen etkinliklerle gerçekleşti.

Namık Kemal Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne olurken, kalabalık kortejin Namık Kemal Meydanı’na gelmesi ile eğlence başladı.

1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısı ile Mağusa’da geleneksel olarak düzenlenen festival 4 yıl aradan sonra bu yıl yeniden organize edildi.
Festivalin son gününde düzenlenen etkinlikler, Şampiyon Melekler ve hayatını kaybeden çocuklar anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Etkinlikler kapsamında Namık Kemal Meydanı’nda Mağusa Kültür Derneği Kadın Ritim Grubu Gösterisi, çeşitli okullardan dans ve halk dansları gösterileri, atölyeler, oyunlar ve etkinlik alanında zengin yiyecek içecek çeşidi stantları yer aldı.

BAŞKAN ULUÇAY: “GMB BİRÇOK KONUDA OLDUĞU GİBİ ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEK”
Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay etkinlikte yaptığı konuşmada, organizasyonu düzenleyen ve katkısı olan herkese sevgilerini sunarak, birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Mağusa’nın yıllardan beri tarih, kültür, turizm ve öğrenci şehri olarak anıldığını geçtiğimiz yıldan bu yana ise Melekler Şehri olarak da anıldığını ifade eden Uluçay, kent halkın tüm dönemlerde birlik ve beraberliğini her zaman sürdürmeyi başarabildiğini kaydetti.

32’ncisi düzenlenen Uluslararası Mağusa Çocuk ve Gençlik Festivali’nin Mağusa Belediyesi eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp döneminden bu yana gelişerek sürdüğünü belirten Başkan Uluçay, Mağusa Belediyesi’nin her birçok konuda olduğu gibi öncülük yapmaya devam edeceğini açıkladı.

MKD BAŞKANI İYİCAN: “ÇOCUKLARA EN İYİ İMKANLARI SUNMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZDUR”
Mağusa Kültür Derneği (MKD) Yönetim Kurulu Başkanı Sermin İyican da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl yaşanan acı olaylar nedeni ile Mağusa’nın hem sporcu çocuklarını hem de gencecik bir kızını kaybettiğini anımsatarak kent halkının büyük bir burukluk yaşadığını belirtti.

Konuşmasında, “Hayattan koparılan her bir çocuğumuz için adalet arayışında olacağız ve onları unutturmayacağız” diyen İyican, “Bir çocuğun sevgi, şefkat ve eşit fırsatlarla, sağlıklı bir yaşam sürmesi için birlikte çalışacağız. Onlara en iyi imkanları sunmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi