Sözcü Letymbiotis: “Juncker’in müzakerelerle ilgili açıklamaları not edildi”

“Kıbrıs sorununun çözümü için çabalıyoruz. Sayın Juncker müzakerelerin kesintiye uğradığı noktadan yeniden başlatılması için Cumhurbaşkanı Hristodulidis'in gösterdiği samimi iradeyi ve çabayı takdir etmektedir”

Güneyin Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Avrupa Komisyonu eski Başkanı Jean-Claude Juncker’in, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerinin kesildiği noktadan yeniden başlatılması yönündeki samimi iradesinin not edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün düzenlediği basın toplantısında Letymbiotis’ten, Juncker’in Kıbrıs Haber Ajansıyla (KHA) yaptığı röportajda, Kıbrıs sorununun Crans Montana’da çözümüne yönelik müzakerelerle ilgili “Kıbrıs Rum tarafının gerçekten hazırlıklı olmadığı” yönündeki açıklamaları hakkında yorum yapması istendi.

“Sayın Juncker’in kişisel görüşlerini not alıyoruz” diyen Letymbiotis, söz konusu röportajla ilgili olarak dikkat edilmesi gereken konunun, Juncker’in Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik umutlarının devam ettiğini belirtmesi, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin çözüm sürecinde oynayabileceği rolü vurgulaması olduğunu kaydetti.

Sözcü, “Kıbrıs sorununun çözümü için çabalıyoruz. Sayın Juncker müzakerelerin kesintiye uğradığı noktadan yeniden başlatılması için Cumhurbaşkanı Hristodulidis’in gösterdiği samimi iradeyi ve çabayı takdir etmektedir” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguín Cuéllar’ın, Antonio Guterres’e Kıbrıs sorunu hakkında ne zaman bilgi vereceği sorusunu yanıtlayan Konstantinos Letymbiotis, ellerindeki bilgilere göre Holguin’in haziran ayının ilk haftasında durumun değerlendirilmesi ve bundan sonra atılabilecek adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere BM Genel Sekreteri ile görüşeceğini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi