Yasa bekliyor, vicdani retçiler tutuklanmaya devam ediyor

Halil Karapaşaoğlu, vicdani reddini açıklayarak seferberliğe katılmaması nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi tarafından 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bugün Kıbrıs

Vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyi reddeden Halil Karapaşaoğlu, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak 3 gün süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkeme, daha önceki duruşmada Karapaşaoğlu’na seferberliğe katılmadığı için bin TL para cezası vermiş, Karapaşaoğlu ise cezayı ödemeyi reddetmişti. Karapaşaoğlu, verilen sürede cezayı ödememesi üzerine ise bugün çıkarıldığı mahkemede 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kıbrıs’ta vicdani ret inisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, vicdani ret yasasının Meclis’te bekletilmesi sebebiyle hapse gönderilen Karapaşaoğlu için tüm savaş karşıtları ve sivil toplum örgütleri bugün (30 Mayıs) saat 19.00’da yeni cezaevi önünde toplanmaya çağrıldı.

Bilindiği gibi Karapaşaoğlu, 2013 yılında vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyi reddetmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi