MUHALEFETİN SÜREÇLERİ YÖNETME KABİLİYETİ YOK I Siyasi partiler misafir gibi geldiler, eylemcilerin zorlamasıyla görev aldılar

UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin donmuş et ithali kararına karşı üretici kesimlerin başlattığı, sendika ve siyasi partilerin destek verdiği eylemlerin sekizinci gününde de sonuç alınamadı.

Bugün Kıbrıs

BAŞBAKAN POLİS YIĞDI
Hayvan üreticilerinin eylemi nedeniyle Başbakanlık önüne polis yığıldı. Eylemciler hükümetin provokasyonuna gelmedi. Polis ile karşı karşıya gelmek istemeyen eylemciler olayların büyümesini istemediklerini belirtti. Başbakanlık bahçesinde itfaiye, trafik, cürümleri önleme ve adli şube polisleri dizildi.

CANLI HAYVAN KARARI
Hayvan üreticileri taleplerini net şekilde ortaya koymalarına rağmen hükümet tarafından muhatap alınmadı. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arabuluculuk yapsa da çabaları yanıtsız kaldı. Üreticiler eylemlerin devam edeceğini, ilk olarak bir ay canlı hayvan satışının durdurulduğu açıkladı.

HÜKÜMET İSTİFA
KTAMS ve Kamu-İş’in bir günlük genel grev ile desteklediği eylemde Lefkoşa, ‘hükümet istifa’ sesleriyle inledi. Kamu çalışanları hükümetin politikalarını protesto etti. Başbakanlığı siren, korna ve düdük sesine boğan eylemciler pahalılığa, yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı halka harekete geçme çağrısı yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi