İsias Otel’e izin veren kamu personeli için soruşturma izni çıktı

Adıyaman Valiliği, Belediye’nin ilgili dönemlerdeki, Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma izni verildi.

Bugün Kıbrıs

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni verdi.

İl idare Kurulu gerekçeli kararında, binanın yapısal kusurlarının ve donatı eksikliklerinin binanın yıkımına sebebiyet vermiş olabileceğini belirterek denetim görevinin yerine getirilmediğine; proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığına; otele ilişkin yapı ruhsatı verilirken binanın statik projelerinin değişen kullanım durumu da dikkate alınarak ilgili tarihte yürürlükte bulunan Yönetmelik koşullarına göre tekrar değerlendirilmesi gerekirken bunun yapılmadığına; mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiğine yer verdi.

Bu bağlamda yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki, Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma izni verildi.

“USULSÜZCE İŞ YAPMANIN CEZASINI ÇEKECEKLER, BAŞKA ÇOCUKLARI ÖLDÜREMEYECEKLER”
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karakaya şunları söyledi:

“Tüm sorumlular en ağır cezayı alana kadar durmayacağız dedik. Sevdiklerimizi bizden alan herkesin peşindeyiz. Usulsüzce iş yapmanın cezasını çekecekler, başka çocukları öldüremeyecekler. Aileler olarak davamızın peşindeyiz. Ne gerekirse yapacağız. Şampiyon Meleklerimize verdiğimiz sözü tutacağız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi