Hayvancılarla bakanların toplantısı tamamlandı: “Hiçbir konuda uzlaşı yok, eylemler aynen devam”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları toplantı sonrası yaptığı açıklamada, toplantıya katılan bakanlarla uzlaşıya varılmadığını açıkladı.

Bugün Kıbrıs

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yetkilileri ile Tarım Bakanı Çavuş Kelle, Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın bir araya geldiği toplantı tamamlandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Hiçbir konuda uzlaşı yok, aynen devam ediyoruz” dedi. Hayvancıların morallerinin bozuk olduğunu belirten Naimoğulları, “Belki birazdan yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından bir netice çıkar” dedi.

Naimoğulları, Birlik yönetiminin her türlü tavizi vermesine rağmen hükümet kanadının uzlaşıya yaklaşmadığını dile getirdiği açıklamasında, araçlarla kavşakları kapatma da dahil birçok eylem modelini değerlendireceklerini söyledi, hayvancılara canlı hayvan satmama kararının arkasında durma çağrısı yaptı.

Naimoğulları şöyle konuştu:

“Bu anlayışla bir yere varamayız. Bu düşünceyle bir yere varılmaz. Bunlar tamamen kendi bildiklerini halen daha okumaya devam ediyorlar. Hiçbir konuda uzlaşı yoktur, aynen devam ediyoruz. Başka da söylenecek bir şey yok.

Hayvancılara da çağrı yapıyorum, canlı hayvan verilmeyecek kararını uygulayın. Bu anlayıştan bir şey beklenmez.

Üç saat, üç bakanla toplantı yaptık. Her yolu denedik, her özveriyi gösterdik, protokole ne yazılması gerekenleri dahi yazdık. Anlayış tamamen kendi çerçevelerinde ‘nasıl bu işi çözebiliriz’ anlayışıdır. Yazıklar olsun. Ben ne Maliye Bakanına ne de Ekonomi Bakanına bir şey söylemem. Yazıklar olsun ki bizim içimizden biri olan sayın Kelle Ekonomi Bakanından daha katı davrandı. Ekonomi Bakanı Sayın Amcaoğlu, daha iyi niyetliydi. Ama kendisi, bu kadar olamaz… ben daha fazla ağır konuşmayacağım, kırılır ve bütünleştiremeyiz. 9 gündür buradayız, her yolu denedik. Bunlar nerededir? Et konusunda da diğer konularda da ucu açıktır. Ben daha fazla detaya girmeyeceğim, detayları onları sorun.

Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacak, belki ondan sonra başka bir şey açıklanır. Belki Bakanlar Kurulunda başka bir çözüm düşünürler.

Biz şimdi arkadaşlarımızla gelinen aşamada neler yapabileceğimizi, yeni eylem şekillerini konuşacağız. Araçlarla kavşakları kapatma da dahil çeşitli eylem modellerini değerlendireceğiz. Hayvancılar da canlı hayvan satmama kararının arkasında dursun.
Bakanlara da sorun, Birlik Yönetimi ne tavizler verdi, neler önerdi anlatsın 3 bakan.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi