Devrimci Genel-İş Sendikası’nın yeni başkanı Semih Kolozali oldu

DEV-İŞ Federasyonuna bağlı Devrimci Genel-İş Sendikasının 20. Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bugün Kıbrıs

DEV-İŞ Federasyonuna bağlı Devrimci Genel-İş Sendikasının 20. Olağan Genel Kurulu, 25 Mayıs 2024 tarihinde, DEV-İŞ Merkezindeki Ahmet Sadi Toplantı Salonunda yapıldı.

Genel Kurul Demokrasi ve işçi sınıfı mücadelesinde hayatlarını kaybedenler adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Gündem gereği Divan Oluşumunda DEV-İŞ Eski Başkanı Hasan Felek, Divan Sekreterliklerine Hatice Koççat ile Meryem Onbaşı Tükel görev aldı.
Faaliyet Raporunu Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Semih Kolozali’nin Genel Kurula sunuşunun ardından Bağımsız Murakıp Ceren Ataker Etci de Mali Raporu’nu sundu.

Raporların sunuşunun ardından Faaliyet ve Mali Rapor delegeler tarafından oy birliği ile onaylandı.
Aşam’ın yaptığı konuşmada hayatta olmayan işçi önderlerini ve hiç beklenmedik şekilde zamansız kaybettiğimiz Emek-İş eski Başkanı İsmail Özbarış’ı ve geçen yıl kaybettiğimiz DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis’i saygı ve rahmetle anarak onların sendikal harekete yaptığı katkılarını unutmayacaklarını belirtti.

Aşam’ın yaptığı konuşmada dünyadaki ve ülkemizdeki emek hareketinin değerlendirmesini yaparak, Kıbrıs sorununun da, DEV-İŞ’in ve Genel-İş’in kurulduğu günden beri, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi konusundaki dik duruşunu, ilk günkü gibi devam ettiğini vurguladı. Her koşulda Birleşik Federal Kıbrıs tezini savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Genel-İş Genel Kurulunda ayrıca, “1 no’lu karar tasarısı Birleşik Federal Kıbrıs için mücadeleye devam”, “2 no’lu karar Sendikal Dayanışma ve Eylem Kararı”, “3 no’lu Ekonomik Krizlerin Faturasını sermayenin ödemesi için mücadele” adlı 3 adet karar tasarısı görüşülüp oy birliği ile onayladı.

Organların seçimi maddesinde ise yeni dönemde görev alacak üyeler belirlendi.

Yönetim Kurulu kendi arasında yaptığı görev bölümünde Başkanlığa Semih Kolozali’yi, Genel Sekreterliğe ise Burak Özdenefe’yi seçti. Veznedarlığa Serhat Kutlu seçilirken, Osman Şen, Afün Girgen, Emin Emingil, ve Serkan Yılmaz’ı da Faal üye olarak belirlendi.

Diğer yönetim kurulları ise şu isimlerden oluştu:
Denetim Kurulu: Cansu Aktaş, Serhan Erkin, Anıl Çağdan
Onur Kurulu: Mesut Şenol, Faruk Ekşi, Sıdıka Geylan’dan oluştu.
Dilek ve temenniler bölümünde delegeler söz alıp çeşitli işçi sorunları konusunda görüş belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi