HALK AYAKLANIYOR I Bugün, Kıbrıslı Türkler, hükümetin politikalarına karşı sesini duyurmak için sokaklarda: Bu, sadece bir et meselesi değil; bu, bir halkın onur mücadelesidir…

Üretim ve kalkınma adına bütüncül bir planı olmayan, memleketin her köşesini satılığa çıkaran hükümetin, bir aylığına ithal donmuş et getirme girişimi, toplumsal bir tepkiye dönüşüyor. Halk, pahalılığa, yoksulluğa ve yolsuzluklara karşı bugün sokaklara dökülüyor.

Bugün Kıbrıs

> KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Elektrik de ucuzlayacaktı, Ercan’dan da ucuza uçulacaktı. 400 TL’ye etmiş! Geçin bunları. Artık mesele ne süt ne et. Toplumsal dayanışmanın mücadeleye dönüşeceği gündür Pazartesi. Hükümet ne üreticiyi ne de çiftçiyi düşünüyor. Bu ülkenin toprağını, kimliğini düşünmeyen, hayvancısını mı düşünecek! Bizim kavgamız budur” dedi.

> Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, durumu şu sözlerle özetledi: “Ucuz yiyemediğimiz sadece et değildir… Hükümet, aklınca et üzerine yoğunlaşmış; diğer ithalatları çok mu ucuzlattılar da bunu yapacaklar. İçeri sokacak ve üretimi öldürecekler. Amaç budur ve halkın bunu görmesi lazım.”

> KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş: “Partizanca istihdamların, kıyakların, kamu arazilerini peşkeş çekme girişimlerinin, sahte diploma ve rüşvet iddialarının sorumlusu olan hükümet yetkilileri, şimdi de üreticinin gayri safi yurtiçi milli hasıla içindeki emeğini, kazancını heba etme niyetinde.”

> CTP yaptığı açıklamada, hayvancıların eyleminin toplumsal bir isyana dönüştüğünü belirtti: “Bunun en temel sebebi atanmış Üstel Hükümeti’nin duyarsızlığı, şaibeli kararları, yalanları ve diyalogdan uzak tavrıdır. Gün, yalana, yoksulluğa, yozlaşmaya, yolsuzluğa karşı, Kıbrıslı Türklerin kendi değerlerine sahip çıkma ve dayanışma günüdür.”

> TDP ise açıklamasında, ekonomik sıkıntılar ve denetimsizlik yüzünden halkın uzun süredir sıkıştığını vurguladı: “Hayvancıların başlattığı eylem, toplu bir tepki verme halini yaratmıştır. Bu toplumsal çığlığa desteğimiz tamdır. Herkesi bu isyana ortak olmaya davet ederiz.”

> HP büyük eyleme destek verileceğini belirtilerek hükümetin istifa ettirilmesine odaklanılması gerektiğini vurguladı: “Halk iradesinin gaspının en somut göstergesi gayrimeşru hükümettir. Bugün et ithali konusunda geri adım atsa dahi yarın bir başka konuda bir başka üretici kesimi zarara uğratacağı, bir başka kurumu batıracağı veya birilerine peşkeş çekeceği kesindir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi