Çevre Platformu’ndan hükümete sert eleştiri: “Plansızlık ve popülist siyasetle ülkemizi yok ediyorsunuz!”

"Ada ülkesi olarak her santimetrekare alanımızı planlamak ve rant sisteminin vicdanına bırakmamak, gelecek nesillerin yaşam haklarını korumak insanlığın sorumluluğudur"

Bugün Kıbrıs

Çevre Platformu, son yıllarda artan plansız gelişim ve popülist siyaset anlayışının ülkemizi felakete sürüklediğini belirten çarpıcı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, plansız imar faaliyetlerinin ve denetimsiz yapılaşmanın çevre ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulandı.

Platform, ülkenin doğal ve tarihi mirasının korunması gerektiğini, ancak hükümetin rant odaklı politikalarının buna engel olduğunu dile getirdi. Orman arazileri ve verimli tarım topraklarının betonlaşması ve yağmalanması sonucu, ülkenin gelecekte gıda krizleriyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu.

Tarım politikalarının eksikliğine ve plansız gelişimin tarım topraklarını nasıl yok ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Tarım arazilerinin korunmasını sağlayacak imar planları hazır olmasına rağmen, resmi gazetede uzun süredir yayınlanmadan bekletiliyor” ifadesi kullanıldı. Ayrıca, hayvancılık ve temel tarım ürünlerinin üretim maliyetlerinin artmasının, dışa bağımlılığı ve ülke ekonomisine olan olumsuz etkilerini artırdığı belirtildi.

Çevre Platformu, hükümetin bireysel menfaat odaklı, gerçeklerden ve bilimden uzak tavrının ülkeyi her anlamda dışa bağımlı hale getirdiğini ve bu bilinçten uzak bir hükümetin sorumluluğunu yerine getiremeyeceğini söyledi. Açıklamada, “Ada ülkesi olarak her santimetrekare alanımızı planlamak ve rant sisteminin vicdanına bırakmamak, gelecek nesillerin yaşam haklarını korumak insanlığın sorumluluğudur” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi