Hükümetten Ercan Havaalanı’na kumarhane izni

CTP Milletvekili Sami Özuslu, UBP-DP-YDP hükümetinin Ercan Havaalanı'na kumarhaneli otel izni vermek için harekete geçtiğini gösteren belgeler paylaştı. Özuslu, hükümetin bugüne kadar T&T şirketine vergi borçlarının silinmesi ve 59 milyon Euro hediye edilmesi gibi birçok ayrıcalık tanıdığını belirterek, şimdi de kumarhaneli otel izni verilmek istendiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Sami Özuslu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, UBP-DP-YDP hükümetinin Ercan Havaalanı’na kumarhaneli otel izni verilmesi için düğmeye bastığını gösteren belgeler paylaştı. Özuslu, “Halkın hiçbir sorununu çözmeyen, hayatı sürekli daha pahalı hale getiren, üreticiyi ve esnafı batağa sürükleyen üçlü koalisyon hükümeti, bazı kesimleri mutlu etmek içinse adeta çırpınıyor” dedi.

“VERGİ BORCU AFFINDAN KUMARHANE İZNİNE”
Özuslu, hükümetin bugüne kadar T&T şirketine birçok ayrıcalık tanıdığını belirterek vergi borçlarının silinmesi ve bir seferde 59 milyon Euro hediye edilmesi gibi konuları anımsattı. Şimdi de Ercan Havaalanı’na kumarhaneli otel izni verilmek istendiğini vurgulayan Özuslu, T&T şirketinin Ercan Havaalanı’nın işletmecisi olarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya projelerini sunduğunu, Arıklı’nın müsteşarının ise Turizm Bakanlığı’na yazı yazarak işin takibini yaptığı kaydetti.

“ŞANS OYUNLARI YASASI’NDA DEĞİŞİKLİK PLANI”
Mevcut yasaya göre Bafra bölgesi dışında kumarhane izni verilemediğini belirten Özuslu, hükümetin bu kısıtlamayı kaldırmak için Şans Oyunları Yasası’nda değişiklik yapmayı planladığını kaydetti. Değişiklik önerisinin meclise sunulduğu dile getiren Özuslu, bu değişiklikler arasında T&T şirketinin işini kolaylaştıracak maddelerin de yer aldığına dikkat çekti.

Özuslu şöyle devam etti:

“Yani Üstel-Ataoğlu-Arıklı üçlüsü pahalılık altında ezilen halka değil ama büyük sermayeye hizmete devam ediyor.
Şairin dediği gibi, Tanı bunları, tanı da büyü…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi