Kıbrıslı Türklerin özne olabilmesi için ‘HADİSE YARATMASI’ ŞART!

Avrupa Parlamentosu seçimleri için Kıbrıs’ın kuzeyinde heyecan yükseliyor. 9 Haziran’da geçiş noktalarının yakınlarına kurulacak sandıklara Kıbrıslı Türklerin bu kez kitlesel olarak oy atması bekleniyor.

Bugün Kıbrıs

BİRLİKTE MÜCADELE
İnsan Hakları Platformu’nun öncülüğünde yürütülen kampanya süreci adayların kendilerini kuzeydeki seçmene tanıtma etkinlikleri ile devam ediyor. Dün akşam Lefkoşa’da Rüstem Kitabevi’nde seçmenlerle buluşan birçok aday ortak vatan mücadelesine dikkat çekti. İki toplumlu Volt Partisi adayları, Avrupa Parlamentosu’nda ortak çıkarlar için çalışma sözü verdi.

ÖZNE OLABİLMEK
İkinci kez AKEL’den aday olan Kıbrıslı Türk parlamenter Niyazi Kızılyürek ise Gönyeli Belediyesindeki, “Avrupa Birliği, Kıbrıslı Türkler ve Gelecek” başlıklı söyleşide Kıbrıslı Türklerin kitlesel olarak oy vermesinin önemini vurguladı. Mevcut koşullarda Kıbrıslı Türklerin özne olabilmesi için “hadise yaratması” gerektiğini söyleyen Kızılyürek, 9 Haziran’ın çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI
Söyleşide yer alan sendikacı, eski milletvekili Ahmet Derya, Kıbrıslı Türklerin yalnızlaştığı, iradesinin hiçe sayıldığı bir dönemde tüm dünyaya bu sesi duyurması gerektiğini söyledi. Derya, “Hem Avrupa’ya hem Kıbrıs Cumhuriyetine hem de Türkiye’ye bir mesaj vermeliyiz. Biz buradayız, varız ve var olacağız demeliyiz. Her bir yurtsever komşusunu alıp bu seçimlere katılmalı” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi