Hükümet üreticiyi kışkırttı: Sendikalar genel greve gidiyor

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliğinin başlattığı eylem, genel grev ve eyleme döndü. Sendikalar bugün yapılan toplantının ardından, Pazartesi günü genel grev kararı aldıklarını ve Başbakanlık önünde eylem yapılacağını duyurdu.

Bugün Kıbrıs

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği tarafından başlatılan eylem hükümetin de kışkırtmasıyla genel greve döndü. Sendikalar bugün yapılan toplantının ardından, 27 Mayıs Pazartesi günü genel grev kararı alındığını ve saat 11.00’de Başbakanlığın önünde eylem yapılacağını açıkladı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sendika ve sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla yapılan görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, 27 Mayıs Pazartesi günü genel grev kararı alındığını duyurdu. Naimoğulları, “Doğru bildiğimiz şeyleri söylemekten çekinmeyiz ve söylediklerimizin arkasındayız. Pazartesi günü daha sert açıklamalarda bulunacağız, herkes bunu bilsin” şeklinde konuştu.

Naimoğlu şöyle devam etti:

“Elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince tüm üyelerimizle birlikte burada olacağız. 5 gündür buradayız, 8. gün tüm STK ve birliklerle genel greve gideceğiz. Pazartesi günkü eylem bir günlük olacak ve gelişmelere bağlı olarak grevi genişletip Lefkoşa’yı kilitleyeceğiz. Bundan sonraki süreci arkadaşlarımızla sürdüreceğiz”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ise, sosyal medyada “nerede bu sendikalar” diye soranlara seslenerek, “İşte meydan, işte mücadele, işte toplumsal dayanışma” dedi. Bengihan, Kıbrıslı Türklerin tek tek yok edildiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Kaybedecek bir ülkemiz kaldı. Topraklarımızı sattılar, kimliğimizi, kültürümüzü asimile ediyorlar. Bu ülkeye ne zaman sahip çıkacağız? Bu ülke için gaile çeken herkesin Pazartesi günü, bu meydanlarda, bu hükümete toplumsal dayanışma örneği gösterme sorumluluğu vardır. Zaman mazeret üretme zamanı değildir. Tüm halkımızı bu toplumsal dayanışmaya katılmaya davet ediyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık söylem değil, eylem zamanıdır.”

Söz sırası Bengihan’dan sonra EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu’ya geçti. Tuğcu yaptığı kısa açıklamada, “üreteni de tüketeni de, tüm sivil toplum örgütlerini ve sendikalar ile siyasi partileri de pazartesi günü buraya bekliyoruz. Bu memleket bizimdir!” ifadelerini kullandı.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise yaptığı konuşmada, toplumun pazartesi günü bir sınav vereceğini vurgulayarak, sendikaların bunun öncülüğünü yaptığını söyledi. Serdaroğlu şöyle devam etti:

Sendikalar pazartesi üyeleriyle birlikte Başbakanlığın önünde olacak. toplum bunu ne kadar sahiplenecek herhalde hükümet de bunu görmek ister. Hükümete bunu gösterirsek o zaman toplum olarak, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi