Naimoğulları: “Ürettiğimiz ürün TL’ye, giderlerimiz dövize endeksli”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “hayvancıya eylem yaptığı için saldıranlar bunun bedelini ödeyecek” vurgusu yaparak, üreticilerin neden eylem yaptığını bir kez daha anlattı.

Bugün Kıbrıs

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları eylemin dördüncü gününde yaptığı açıklamaya, hükümete Cuma gününe kadar verilen süreyi hatırlatarak başladı. Naimoğulları, hayvancılara karşı haber yapan medya mensuplarına seslenerek, ülkeye getirilen özel cipler olduğunu ve bu izinler için her araç başına 20 bin sterlin rüşvet alındığı iddiası olduğunu, bunu araştırmalarını söyledi.

İthal etin Yeni Zelanda’dan alınıp Hollanda’da mühürlenerek adaya getirileceğini söyleyen Naimoğulları, donmuş kıymanın içinde ne olduğunun bilinemeyeceğine işaret etti.

Naimoğlu’nun açıklamasından önce çıkanlar şöyle:

“Bizim buraya gelme sebebimiz girdi maliyetleri altında ezilen üreticiyi korumaktır. El-Sen başkanı dünkü açıklamasında ay sonunda elektriğe yüzde 23 zam geleceğini söyledi. Biz bu zamlar altında eziliyoruz. Hükümetin yapması gereken, üreticiyi bu zamların altında ezilmekten kurtarmaktır. Günü birlik politikalarla bu işler dönmez. Bizim ürettiğimiz ürünler TL’ye, maliyetlerimiz ise dövize endekslidir. Biz nasıl kazanacağız? Biz üç tüccara teslim olduk, imalatçıya teslim olduk, büyük tüccara teslim olduk, ham maddeciye teslim olduk ve hükümetin yanlış politikalarına teslim olduk. Akaryakıtı ve elektriği verdiler iki büyük tüccarın eline, tüccarlar yaşanmaz hale getirdi memleketi.”

“Arpa fiyatlarının sabit kalması koşuluyla, hayvancıya verilen bin 100 TL’lik teşvik 2 bin TL’ye çıkarılırsa, canlı hayvan fiyatı 250 TL’ye sabitlenir ve halk da uygun fiyata et yer.”

“Sayın Arıklı ve adamları 3 gündür köylüye saldırıyor. Bunların bedelini ödeyecekler.”

“Bu etleri bunlar AB ülkelerinde bulamadılar, Yeni Zelanda’da buldular. Yeni Zelanda etlerini de Hollanda’da mühürleyip buraya getirecekler. Bu etleri biz daha görmedik, ancak donmuş kıyma getirilecek. Bu donmuş kıymanın nasıl olduğu, ne şekilde olduğu hangi et olduğu nasıl ucuza getirileceği belli değildir. Acaba bu hak yiyeceği bu etle daha da zor duruma mı girecek?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi