DEV-İŞ ve PEO “safları sıkılaştırma” kararı aldı

DEV-İŞ ve PEO Yürütme Kurulları arasında yapılan toplantıda, adadaki bölünmüşlüğe karşı işçi sınıfının değerleri temelinde yürütülecek iki toplumlu eylem ve faaliyetleri yoğunlaştırma kararı alındı.

Bugün Kıbrıs

DEV-İŞ ve PEO Yürütme Kurulları bugün, 23 Mayıs 2024 tarihinde PEO Genel Merkezi’nde bir araya gelerek, iki sendikal örgüt arasındaki temaslar ve ortak faaliyetler çerçevesinde bir toplantı gerçekleştirdiler.

Emekçilerin karşı karşıya oldukları sorunları ele alan sendikalar, aralarındaki iş birliğinin genişletilmesi için görüş alışverişinde bulundular.

Ayrıca Kıbrıs sorunundaki mevcut durumun da konuşulduğu toplantıda, Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu tehlikeli durgunluktan duyulan güçlü endişe dile getirildi. Toplantıda, diyalog eksikliğinin ve yeni oldu bittiler yaratılmasının yurdun nihai taksimine yol açacağını vurgulandı.

İki örgüt, olumsuz gelişmelerin önüne geçmenin tek yolunun görüşmelere yeniden başlanması olduğu konusunda hemfikir olurken, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi’nin Kıbrıs’a gelişini görüşmelerin Crans Montana’da kalınan yerden derhal yeniden başlatılması yönünde yaratıcı bir şekilde değerlendirmeleri için iki lidere çağrıda bulundu.

ABD ve müttefiklerinin suç ortaklığıyla İsrail’in Filistinlilere karşı devam eden soykırımını kınayan PEO ve DEV-İŞ, Filistin halkıyla dayanışmalarını da bir kez daha teyit etti ve Filistinlilerin başkenti Doğu Kudüs olan kendi bağımsız devletlerini kurma haklarına istikrarlı desteklerini ifade etti.

İki örgüt barışçıl ve yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’a ulaşmaya yönelik ortak vizyonun gerçekleştirilmesi hedefiyle işçi sınıfının değerleri temelinde, emekçilerin ortak eylemini ve faaliyetlerini yoğunlaştırma kararı da aldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi