ÜRETİCİNİN İSYANI KONTROLDEN ÇIKTI Hükümet bir aylık ithal et izni için kıyameti koparmayı başardı. Akıllardaki soru: Hükümet kimin cebini dolduracak?

Hayvan üreticilerinin ithal ete, çiğ süt fiyatlarına ve yüksek girdi maliyetlerine karşı başlattığı eylem bugün “boyut değiştirerek” devam edecek.

Bugün Kıbrıs

“MEMLEKETİ YAKIP YIKMAZSAK…”
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, olaylı eylemin ardından Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş ile görüştü. “Hiçbir konuda cevap alamadık, elde var sıfır” diyerek halkı eyleme destek vermeye çağırdı. Eylemin bugün daha güçlü devam edeceğini belirten Naimoğulları, “Biz bu eylemi büyütmezsek, bütün memleketi yakıp yıkmazsak bu iş çözülmeyecek” dedi.

HÜKÜMET SEYİRCİ: KİRLİ OYUNLAR
Eylemin ikinci gününde Başbakanlığın demir bahçe kapısı ve araç giriş kapısı traktörlerle yıkıldı. Polis 4 kişiyi tutukladı. Eylemciler araç lastiği ve saman balyalarını ateşe verdi. Gün boyu eylemcilerle diyalog kurmayan hükümet istifaya çağrıldı. İthal et konusunda kirli oyunların döndüğünü belirten eylemciler, hükümetin amacının yine birilerine rant dağıtmak olduğunu savundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi