Mağusa Belediyesi’nden çocuk dostu belediyeciliğe yönelik örnek bir adım

Mağusa Belediyesi ile Evrensel Çocuk Hakları Derneği arasında, risk altında olan ergen kız ve erkek çocuklar ile ailelerinin birçok konuda katılımcı, kapsayıcı ve koruyucu davranışlar ve uygulamalar hakkında bilgi birikimlerini artırmaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı

Bugün Kıbrıs

1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ne yaklaştığımız şu günlerde, Mağusa Belediyesi ile Evrensel Çocuk Hakları Derneği örnek ve anlamlı bir protokole imza attı.
İmzalanan protokol kapsamında Mağusa Belediyesi ve Evrensel Çocuk Hakları Derneği ‘’çocuk ihmalini ve istismarını önlemeye’’ ilişkin farkındalık artırma amaçlı ortak çalışmalar yürütecek.

Evrensel Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Emel Serdaroğlu, Beste Aybars ve Sevilay Yıldırımer ile Mağusa Belediyesi’nden MAGEM Sakarya Sorumlusu Erda Can ve Sosyal Destek Hizmetleri Birimi Amiri Simge Okburan’ın da katılım gösterdiği törende, protokole, Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Evrensel Çocuk Hakları Derneği Başkanı Laden Asilzade imza koydu.

Protokol ile en çok risk altında olan ergen kız ve erkek çocuklar ile ailelerinin ve toplulukların birçok konuda katılımcı, kapsayıcı ve koruyucu davranışlar ve uygulamalar hakkında bilgi birikimlerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütülmesi amaçlanıyor.

Başkan Uluçay konuşmasında, imzalanan protokol kapsamında, yapılacak çalışmaların işbirliği içerisinde yürütülecek olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyerek çalışmalara tam destek belirtti. Şehirde bu konudaki mevcut eksikliğin bu sayede giderileceğini ve birçok kesime çeşitli alanlarda hizmet iletebilmenin gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Uluçay, “ümit ederiz ki çocuklarımız için en iyisini yapacağız” dedi.

ÇOCUK MECLİSLERİ KURULACAK
Evrensel Çocuk Hakları Derneği Başkanı Laden Asilzade de çocuk dostu belediyeciliğin ülkemizin kuzeyinde yeni bir algı olduğunu belirterek Mağusa Belediyesi gibi büyük bir belediye ile çocuk dostu protokolü imzalanın büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Avukat Asilzade, protokolle hedeflenenin çocukların kendileri ile ilgili alınacak kararlarda aktif rol oynamasının sağlanması, çocuk meclislerinin kurulması, çocuklara hakları odaklı çalışmaları öğretmek, bunların eğitimlerini vermek, ebeveynlere ve bakım veren kişilere bu eğitimleri vermek, lise çağındaki çocuklar ile akran zorbalığı üzerine çalışmalar yapmak, çocuk ihmali ve istismarının önlenmesi için önleyici ve bilgilendirici yazıların hazırlanması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi, belediye personelinin özellikle kent güvenliği konusunda istismara yönelik farkındalığın ve bilincin artırılması olduğunu açıkladı.

Asilzade, çocuklara karşı ihmal ve istismar olaylarında artış yaşanmadan, yolun başında farkındalığın geliştirilmesi ile çocukların daha kolay korunabileceğine dikkat çekti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi