Naimoğulları: “Bu iş yarın çok daha farklı boyutlara çıkabilir”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliğinin eylemi yarın devam edecek. Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, ithal et meselesiyle ilgili yapılan pazarlığın ses kayıtlarının olduğunu ve bunları da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları, yarın, eylem boyutunun daha büyük olacağı uyarısında bulundu.

Naimoğuları, bugün 15:00 sıralarında Başbakanlık önünde basına yaptığı açıklamada, bugün tutuklanan 6 eylemciden ikisinin serbest bırakıldığını, bunun karşılığında da bugün Başbakanlık binasının çevre duvarlarına zarar verilmeyeceği sözünü verdiğini kaydetti.

Mustafa Naimoğulları, polisle yaptığı görüşmede “Yarın bu olayların daha farklı boyutlara çıkacağını da izah ettim” dedi.

Polisin kendisine tutuklanan diğer dört kişinin de bu akşam, eylemciler dağıldıktan sonra serbest bırakılacağını ifade ettiğini kaydeden Naimoğulları, “Yarın yine geleceğiz ama gelirken de daha güçlü geleceğiz, bu iş yarın çok daha farklı boyutlara çıkabilir” dedi.

KASAPLAR DA RESTORANCILAR DA KARŞI
Naimoğulları, Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği temsilcilerinin de eylem yerine geldiğini ve et ithalatına onların da karşı olduğunu dile getirdiğini kaydetti.

Tarım ve doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un eylem yerine gelip eylemcilerle görüşmemesinin nedeni ile ilgili Naimoğulları, Bakan’ın utandığını ifade ederek, “Yanlış yaptığı için utanıyor, bu insanlar daha önce başkanlık yaptığı birliğin üyeleridir” dedi.

Naimoğulları, hükümet zihniyetinin üreticiyi batırmak olduğunu, Koop-Süt’ün batmak üzere olduğunu kaydetti.

Et ithalatı kararına da değinen Naimoğulları, 20 tonun çok küçük bir miktar olduğunu, esas endişe ettiklerinin zihniyet olduğunu, zihniyetin hayvancıyı nereye götüreceğinin belli olmadığını ifade etti.

ELİMİZDE KAYITLAR VAR
Naimoğulları, “Kapalı kapılar arkasında bu 20 ton birkaç kişiye verilecek. Kimin cebine gidecek. Kimlerin buraya geldiğini biliyorum. Kimlerle görüşüldüğünü de biliyorum. Bizde ses kayıtları vardır… Bu etin kimlere verileceği… Ses kayıtları vardır. Günün sonunda bunları da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi