Hayvancılar Başbakanlığın demir parmaklıklarını yıktı: “Yeni başbakana daha güzelini yapacağız”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği eylemin ikinci gününde Başbakanlık önünde balya ve lastik yaktı. Araçlarla Başbakanlığın demir bahçe parmaklıklarını yıktı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin dün Lefkoşa’da başlattığı araçlı eylemi bugün de devam ediyor. Başbakanlık önünde araçlarını bırakarak dün akşam ayrılan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği üyeleri, saat 10.30’da yeniden toplandı.

Balya ve lastik yakılan eylemde, Başbakanlığın demir bahçe parmaklıkları traktörle yıkıldı. Olayın ardından polis “etten duvar” ördü.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Yeni başbakana daha güzelini yapacağız” dedi. Naimoğulları, “Tutuklu arkadaşlarımız var. Serbest bırakılmazsa bütün duvarları yıkacağız. Bizim polisle bir derdimiz yoktur” dedi. Naimoğulları, konuşmasının devamında tüm halkı Başbakanlık önüne çağırdı, “Demokrasi katlediliyor! Bu eylem, Kıbrıs halkının bir mücadelesidir. Bu olaylar daha da büyüyecek, her gün her saat eylem yapmaya devam edeceğiz!” dedi.

Birlik yetkilisi Cemal Darbaz ise yaptığı açıklamada, muhatap bulamadıklarını söyledi. Darbaz, “Yolumuz uzun… Herkes hak ettiği cevabı alacak” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi