Sol Hakeret’ten Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AKEL’e destek

Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, 9 Haziran'da gerçkeleşecek seçimlerde federal çözüm, barış ve ortak vatan mücadelesinde işbirliği içinde oldukları AKEL'i destekleme kararı aldıklarını bildirdi, tüm Kıbrıs halkını Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak oy vermeye çağırdı.

Bugün Kıbrıs

Sol Hareket, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, AKEL-Sol-Toplumsal İttifak’ı destekleyeceğini açıkladı.

Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AKEL-Sol-Toplumsal İttifak’ı destekleyeceklerini belirterek, tüm Kıbrıs halkını Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak oy vermeye çağırdı.

Avrupa’da ve Kıbrıs’ta yükselen faşist, aşırı sağcı yaklaşımlara, neo-liberal dayatmalara, emekçilerin haklarının geriletilmesi çabalarına, savaşlara, militarizme dikkat çeken Korkmazhan, Kıbrıs ve Avrupa’da sol ve ilerici güçlerin önümüzdeki AP seçimlerinden güçlenerek çıkmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Avrupa ülkelerinde örgütlü Avrupa Sol Partisi ve Avrupa Sol Grubu bileşeni sol partiler ile seçime katılan Komünist Partilerin ve Kıbrıs’ta AKEL’in, aşırı sağın güçlenmesi ve neo-liberal dayatmalar karşısında desteklenmesinin şart olduğunu ifade eden Abdullah Korkmazhan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Milliyetçilik, faşizm ve neo-nazizm, özellikle Avrupa’da güçlenmekte ve halkların barış içinde bir arada yaşaması açısından çok ciddi bir tehdit oluşturmaktadırlar. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde faşist ve milliyetçi partilerin daha da güçlenmesine izin verilmemelidir. Bu bağlamda, Avrupa Sol Partisi, Avrupa Sol Grubu bileşenlerinin ve seçime katılan Komünist Partilerin seçimlerde başarılı olması yönünde enternasyonalist dayanışma ve çabamızın altını çiziyoruz.

Federal çözüm, barış ve ortak vatan mücadelemizde müttefikimiz olan AKEL, Avrupa Sol Grubu’nda yer almakta ve Avrupa solu ile birlikte emeğin Avrupa’sı için mücadele yürütmektedir. Kıbrıs’ın güneyinde yükselen milliyetçilik ve ELAM tehdidi karşısında, barış ve federal birleşik Kıbrıs için mücadele vermektedir. Bu bağlamda, toplumlararası işbirliğinin, Kıbrıs’ta çözüm ve barış mücadelesinin ilerletilmesi, aşırı sağa karşı ilericilerin güçlenmesi ve emekçilerin haklarının korunması için 9 Haziran’da yapılacak seçimlerde ilerici kesimleri ve halkımızı sandığa gitmeye ve AKEL-Sol-Toplumsal İttifak’a oy vermeye çağırıyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi