Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı devam ediyor

Komisyon 2024’ün ikinci asgari ücretini belirlemek üzere sabah üçüncü kez toplanmış ve toplantıya saat 18.00'e kadar ara verilmişti.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun saat 18.00’de başlayan toplantısına Meclis Genel Kurulu’nda nisap sağlanamaması nedeniyle ara veren ve Meclise giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun dönmesinin ardından toplantı devam ediyor.

Komisyon 2024’ün ikinci asgari ücretini belirlemek üzere sabah üçüncü kez toplanmış ve toplantıya saat 18.00’e kadar ara verilmişti.

İşçi temsilcisi Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu sabahki toplantının ardından yaptığı açıklamada, daha önce kabul edilmeyen yüzde 23 artışın, bu toplantıda yeniden teklif edilmesine tepki göstermiş, “Geçen hafta asgari ücreti belirlemek için %27’den %23’e kadar indik, ama hükümet bu eli sıkmadı. Şimdi ise aynı noktada olduklarını iddia ediyorlar. Geçen hafta neden o noktada değildiler? Bugün 18.00’de yüzde 24’e evet derlerse bu masada asgari ücret belirlenir. Aksi halde biz masadan kalkarız ve işçi arkadaşlarımıza gerçekleri anlatırız” demişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi