Şampiyon Meleklerin anılarını yaşatacak yeni bir projenin daha ilk adımı atıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği arasında, Yeniboğaziçi’nde yer alan 9 dönümlük rekreasyon alanının devrine ilişkin protokol imzalandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği arasında protokol imzalandı.

Yeniboğaziçi’nde yer alan 9 dönümlük rekreasyon alanının devrine ilişkin protokole, Başbakanlıktaki Ünal Üstel’in katılımıyla, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya imza koydu.

Ruşen Karakaya, burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat Adıyaman depreminde kaybettikleri Şampiyon Melekler’in adlarını yaşatmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.
“Aileler ve tüm Kıbrıs tek yürek olarak yılmadan pes etmeden adaletin sağlanması ve meleklerin adlarının yaşatılması için söz verdik” diyen Karakaya, çocukların Kıbrıs’ın simgesi olduğunu kaydetti. “Geleceğimizi bizden çaldılar, adlarını son nefesimize kadar yaşatmaya devam edeceğiz” diyen Karakaya, aileler olarak hiç durmadan en güzel projelerle meleklerin adlarının yaşatılacağını kaydetti, destek veren herkese teşekkür etti.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da, Adıyaman’daki depremde yaşamını yitiren çocukların acısını yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.
Hukukun üstünlüğüne inandığını belirterek, sorumluların en ağır cezayı alacaklarına inanç belirten Çavuş, Şampiyon Melekler’in anılarını ve adlarını yaşatmak adına Yeniboğaziçi bölgesinde sosyalleşme alanı yaratmak için 9 dönümlük bir yerin Derneğe tahsis edildiğini kaydetti. Çavuş, Şampiyon Melekler’in adlarını yaşatacak her projeye destek vereceklerini de belirtti.

Ünal Üstel de, Şampiyon Melekler’i ömür boyu unutmayacakları ve unutturmayacaklarını söyledi.
Deprem günü tek yürek olarak çocuklara yetişmek amacıyla herkesin katkı koyduğunu ancak çocukların kurtarılamadığını anımsatan Üstel, ailelere sabır diledi.
Üstel, “Yapacağımız etkinlikler ile çocuklarımızı unutturmayacağız. Ailelere Allahtan sabırlar dilerim. K.K.T.C halkı olarak yapacağımız etkinlik ve düzenlemeler ile K.K.T.C’ye çocuklarımızı mal edeceğiz. Nesilden nesile gitmesi için kalıcı eserlere Şampiyon Melekler Dermeği ile birlikte imza atacağız. Adalet tecelli edene kadar hükümet ve halk olarak takipçisi olacağız. 12 Haziran’da Adıyaman’da duruşmada hazır olacağız. Mahkeme sonuçlanana kadar takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyoruz. Çocuklara vereceğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi