KTAMS: Vergi affı veriliyor, emekçilere hakkı teslim edilmiyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hükümetin vergi affı ve indirimleri sağlarken emekçilerin maaş adaletsizliğini görmezden gelmesine sert tepki gösterdi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, temel tüketim maddelerine yapılan zamların artması ve geçim sıkıntısının derinleşmesiyle ilgili açıklamasında, emekçilerin açlık sınırında ve yoksulluk içinde yaşamaya zorlandığını, Göç Yasası olarak bilinen 47/2010 sayılı Yasaya tabi çalışanlar için maaş adaletsizliğinin devam ettiğini vurguladı.

Bengihan, 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası ile Göç Yasası kapsamında çalışanlar arasındaki maaş adaletsizliğinin giderilmesi için 2022 yılında Başbakan ile yapılan görüşmeler sonucunda bir protokol imzalandığını hatırlattı, ancak bu protokolün gereklerinin yerine getirilmediğini belirtti.

“EMEKÇİLERİN HAKKI VERİLMİYOR, VERGİ İNDİRİMLERİ YAPILIYOR”
Bengihan, müdür ve müsteşar atamaları ve fırsat eşitliğine aykırı istihdamlara devam ederken, Taş Yapı İnşaat’a 59 milyon Euro vergi affı getirilirken ve casinolar için vergi indirimi yapılırken emekçilere bütçe olanaklarının elverişli olmadığı gerekçesiyle haklarının verilmediğinin altını çizdiği açıklamasında, protokolün gereklerinin yerine getirilmesi ve Göç Yasası’na tabi çalışanlara hayat pahalılığına ek artış yapılması talebinde bulundu.

“YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜK KOL GEZİYOR”
Ülkede yolsuzluk ve usulsüzlüğün yaygın olduğunu, liyakat ve adaletin göz ardı edildiğini ve denetimsizliğin normalleştirildiğini söyleyen Bengihan, bu durumun halkı çıkmaza sürüklediğini ve göç etmek zorunda bıraktığını belirtti. Bengihan, “İmzasına sahip çıkmayan ülkesine de, çalışanına da, halkına da sahip çıkamaz. Başbakanı, Göç Yasası’nın daha da çok körüklediği bu adaletsiz sistemin koruyucusu olmamaya ve imzasına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

EKONOMİK ZORLUKLAR VE TOPLUMSAL ADALET ÇAĞRISI
KTAMS Başkanı, ekonomik zorlukların ve maaş adaletsizliğinin derinleştiği bu dönemde, emekçilerin haklarının korunması ve adaletin sağlanması için daha güçlü adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bengihan, hükümeti, özellikle Başbakanı, halkın ve çalışanların yanında durmaya ve imzaladıkları protokole sahip çıkmaya çağırdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi