Türk-Yunan ilişkilerinde bahar havası I “ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK”

Ankara’daki Erdoğan-Mitsotakis görüşmesinin ardından yapılan açıklamalar yeni bir işbirliği ve diyalog dönemini müjdeliyor.

Bugün Kıbrıs

ÜMİTLERİMİZ ARTIYOR
Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını ve bölünmüş Kıbrıs adasında çözüm yönünde atılacak bir adımın bölgesel barış ve istikrarı güçlendireceğini söyledi. Erdoğan, “Kıbrıs sorununun Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Turkey’s President Tayyip Erdogan meets with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, May 13, 2024. Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES

BMGK KARARLARINA VURGU
Mitsotakis, çözüme henüz kavuşmamış Kıbrıs konusunda uluslararası mevzuat ışığında bir çözüm bulmanın çok önemli olduğunu vurguladı. BM Güvenlik Konseyi’nin öngördüğü yapıcı görüşmeler sayesinde iki tarafın bu sorunu çözüme bağlayacağını umduğunu söyledi. Mitsotakis ayrıca “Yunanistan Türkiye’nin AB ortaklık sürecine destek vermeye devam etmektedir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi