Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Ankara’da

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Mitsotakis'in ikili görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Mitsotakis ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 15.08’de Esenboğa Havalimanı’na indi.

Başbakan Mitsotakis’i, havalimanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diğer yetkililer karşıladı.

Mitsotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edilecek. İki liderin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen aralık ayında 7 yıl sonra Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitmiş ve Başbakan Mitsotakis ile görüşmüştü. Görüşmede imzalanan Atina Bildirgesi’nde iki ülke, siyasi diyalog, pozitif gündem, güven artırıcı önlemler konularında devamlı, yapıcı istişarelerde bulunmayı taahhüt etmişti.

AKEL

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi