“Toplumlararası diyalog ve iş birliği atanmış birine bırakılamaz”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mine Atlı, “Diyalogu sürdürmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’a sert tepki gösterdi.

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mine Atlı yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile sadece 10 dakika görüşen atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görüşmeyle ilgili, “Açılım yoksa diyalogu sürdürmeyeceğimizi söyledik” sözlerini eleştirerek, diyalogdan kaçan bu tutuma karşı Kıbrıs’ta barıştan yana taraf olanların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Toplumun kin, nefret ve savaş çığırtkanlığına karnının tok olduğunu vurgulayan Mine Atlı, “Çözüm süreci ilk kez tökezlemiyor ancak çözüm ve barış yanlısı siyasi partilere, örgütlere, aktivistlere ve hatta birey yurttaşlara her zamankinden daha fazla görev düşüyor. Tatar’ın bu sözlerine karşı diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalı, toplumlararası diyaloğu güçlendirmeliyiz” dedi.

“TÜRKİYE-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ ÖRNEĞİ KARŞIMIZDA”
Sürecin yeniden canlanması için bir kıvılcımın yettiğine önceki dönemlerde herkesin şahit olduğunu vurgulayan Mine Atlı, Kıbrıslı toplumların geleceğini belirleyecek temel siyasi tutumun; “atayan ve atanmış” ilişkileri içindeki yapıya bırakılması gerektiğini çünkü bunun yakın geleceğin tehlikeye atılması anlamına gelme olasılığının çok yüksek olduğu endişesini taşıdıklarını söyledi.

Mine Atlı, “Biz Kıbrıslı Türk toplumu olarak kendi ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barış ve refah isteyen bir toplumuz. Türkiye ve Yunanistan bugün ilişkileri güçlendiriyor, sorunlara değil nerelerde iş birliği yapılabileceğine odaklanıyor. Kukla ve kuklacılar döneminin bitmesine az kaldı” dedi.

Kıbrıs sorununa adil bir çözüm arayışı hedefiyle toplumlararası diyalog ve iş birliğinin vazgeçilemez olduğunun altını çizen Mine Atlı, bunun Tatar’ın tutarsız tutumuna bırakılamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi