Tatar-Holguin görüşmesi kısa sürdü

Tatar görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Burada seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin desteğiyle süren milli siyaset var” dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs özel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar arasında gerçekleşen görüşme beklenenden kısa sürdü. Holguin, görüşmenin ardından açıklama yapmadan Cumhurbaşkanlığından ayrıldı.

Tatar ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Holguin’e diyaloğu daha fazla ileriye götüremeyeceğini ilettiğini söyledi. “Ortak zemin yok” vurgusu yapan Tatar, bu işin geleceğinin olmadığını dolayısıyla yeni bir sürecin de başlamayacağını sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin tam desteğiyle yürüttüğü yeni milli siyaset” gereği amaçlarının ve hedeflerinin iki devletli bir çözüm olduğunu ifade eden Tatar, bunun bazı kesimleri rahatsız edebileceğini ancak kendisinin seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu ve devletin politikasının bu olduğunu savundu.

Holguin’in sivil toplumla buluştuğunu ve bir takım farklı mesajlar verdiğini söyleyen Tatar, yazacağı raporun dengeli ve her iki tarafın görüşlerini açık net ifade etmesi gerektiğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi