Selma Eylem: “Çözüm, barış ve varoluş mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in önerilerini reddetmesine tepki gösterdi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyindeki yönetim düzenini eleştirerek, sahtekarlık, rüşvet, torpil gibi yolsuzlukların yaygın olduğunu ve halkın fakirleştirildiğini belirtti. Eylem, bu düzende kamusal hizmetlerin geriletilmesi, güvencesiz çalışma koşullarının artması ve doğal kaynakların kötüye kullanılmasının toplumun yaşam standartlarını düşürdüğünü ifade etti.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in Kıbrıs sorunun çözümü ve bu yozlaşmış düzenin yıkılması için yaptığı önerilerin düzenin devamını savunan işbirlikçiler tarafından reddedildiğine işaret eden Eylem, “Bir kez daha Kıbrıs’ı bölmek için çaba sarf edenlerin, bu kokuşmuş düzeni yaratıp nemalananların devamını sağlamak amacıyla atadıkları kuklalarına çözümsüzlük naraları attırdıklarına tanık olmuş bulunmaktayız” vurgusu yaptı.

Eylem şöyle devam etti:

“Ancak, bizlere sistematik saldırı ve asimilasyon politikaları uygulayanlar ve atanmış işbirlikçileri, Türkiye’de ne yaratılmışsa buraya da empoze etme çabasında olanlar, bilmelidir ki bizler adamızda çözüm ve barış istiyoruz.

Savaşın çirkin yüzünü çocuklarımızın görmemesi için, özgürlük, adalet, temiz bir toplum için direneceğiz, çözüm, barış ve varoluş mücadelesinden vazgeçmeyecek baskı ve müdahalelere boyun eğmeyeceğiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi