Müteahhitlerden, ‘yabancıların taşınmaz mal alımı’ hakkında açıklama

Birliğin belirttiğine göre; tasarı, istikrar ve öngörülebilirliği sağlayacak, ülke ekonomisini ve toplumun çıkarlarını dengeleyerek koruyacak nitelikte son şeklini almak üzere.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), yabancıların taşınmaz mal alımını düzenleyen yasa tasarısına ilişkin uzun süren müzakereler ve görüşmelerin ardından açıklama yaptı. Birliğin belirttiğine göre; tasarı, istikrar ve öngörülebilirliği sağlayacak, ülke ekonomisini ve toplumun çıkarlarını dengeleyerek koruyacak nitelikte son şeklini almak üzere. Özellikle dün gerçekleştirilen olumlu görüşmeler, yasanın sürdürülebilir ve piyasa güvenini bozmayacak, sosyal dengesizlik veya ekonomik krize yol açmayacak şekilde düzenlenebileceğine işaret ediyor.

KTİMB, Başbakan, İçişleri Bakanı, Ana Muhalefet Partisi Başkanı ve milletvekilleri ile yapılan veri ve bilgiye dayalı analizler sonucunda bu yasanın toplumsal yararları en üst düzeyde tutacak şekilde geliştirilmesine katkıda bulunduklarını ifade etti. Ayrıca, bu düzenlemelerin ülke sanayisi, ticareti ve turizmini de doğrudan etkileyen önemli bir mesele olduğunu vurgulayarak, tüm komisyon üyelerinin ve temsilcilerin bu ortak akılla hareket ederek çalışmalarını sürdürmeleri beklentisini dile getirdi.

KTİMB, konuya olan hassasiyetleri ve yakın takiplerinin altını çizdi ve aksi bir tutumun, hem sektörler nezdinde hem de yabancı alıcılar ve genel olarak toplum açısından kabul edilemez sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Yapılan bu açıklama ile birlik, yasanın, yabancı yatırımcıların mağduriyet yaşamayacağı ve ekonominin olumsuz etkilenmeyeceği bir yapıda sonuçlandırılmasının önemini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi