Çeler: “Basın özgürlüğünün tartışılması bile demokrasi ve özgürlükler açısından sıkıntılı bir durumdur”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, kamu yararı için çalışan tüm gazeteci ve basın çalışanlarının kendilerini güvende hissedebilmelerinin, o ülkenin ne kadar demokrat ve özgür olduğuyla direkt bağlantılı olduğunu vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler yazılı mesajında, gerek Kıbrıs’ın kuzeyinde gerekse dünya genelinde basın özgürlüğünün her zaman tartışmalı bir durumda olduğuna dikkat çekerek, aslında basın özgürlüğünün tartışılmasının bile demokrasi ve özgürlükler açısından sıkıntılar yarattığını belirtti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü tarafından her yıl açıklanan “Basın Özgürlüğü Endeksi”ne göre; Kıbrıs’ın kuzeyinin bul yıl 180 ülke içinde 90. Sırada kendisine yer bulduğunu hatırlattı, “Bu bizi endişelendirmelidir” dedi.

“GAZETECİLERİN KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLMELERİ, BIR ÜLKENİN NE KADAR DEMOKRAT VE ÖZGÜR OLDUĞUNUN DA KANITIDIR”
Birçok ülkede gazetecilerin ve basın mensuplarının hem ekonomik hem de iş yükü anlamında ciddi problemlerle boğuşarak mesleklerini yaptığına dikkat çeken Çeler, üstelik bu mesleğin “kamu yararı” bakımından birçok meslek kolundan ayrılmasına rağmen herhangi bir devlet korumasından da mahrum olduğunu vurguladı.

Çeler, “Özellikle ülkemizde son dönemde ‘Özel Hayatın Gizliliği Yasası’nın eksik ya da yetersiz hazırlanması nedeniyle birçok arkadaşımız sadece kamu yararına habercilik yaptığı halde suçlanmış ve hapis cezalarıyla karşı karşıya gelmiştir. Doğru bilginin halka ulaşabilmesi, bunu yapan gazetecilerin de kendilerini güvende hissedebilmeleri, bir ülkenin ne kadar demokrat ve özgür olduğunun da kanıtıdır” dedi.

Çeler, kamu yararına yayıncılık yapan, gerçekleri ortaya çıkaran, emek veren herkesin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi