Öğretmenler Kamu Hizmeti Komisyonu önünde davul çaldı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem bu sabah davul ve trampetlerle yapılan eylemde, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) ve Eğitim Bakanlığı’nın kendilerini duymazdan geldiğini belirterek, “Sağır sultanlara sesimizi duyurmaya geldik” dedi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) önünde yaptığı eylemde, müdür ve müdür muavinliği atamalarının ivedilikle yapılmasını istedi.

KTOEÖS yetkilileri, bugün saat 10.00’da KHK önüne davul ve trampetlerle giderek eylem yaptı.

EYLEM: “SAĞIR SULTANLARA SESİMİZİ DUYURMAYA GELDİK”
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, burada yaptığı açıklamada, “Sağır sultanlara sesimizi duyurmaya geldik” diyerek, KHK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerini duymazdan geldiğini söyledi.
Okullarda 35 müdür muavini ve 11 müdürün eksik olduğunu kaydeden Eylem, geçen yıl nakillerin de yapılmadığını aktardı. Mart ayında müdür ve müdür muavinliği ile ilgili sınavların yapıldığını ancak aradan bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen atamaların yapılmadığını belirten Eylem, “Bu bir hak gaspıdır.” dedi. Eylem, “Mağduriyet yaşayan öğretmenlerimiz ve çocuklarımızdır” ifadelerini de kullandı.
Selma Eylem, atamalar yapılmadığı için nakil çalışmalarının da başlayamadığını söyleyerek, atamaların ivedilikle yapılmasını ve gelecek eğitim yılının riske atılmamasını istedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi