KRİTİK AY BAŞLADI

Mayıs ayında beklenen diplomatik hareketlilik müzakerelerin başlatılmasına yetecek mi bilinmiyor ama bir şeylerin değişeceği beklentisi yüksek.

Bugün Kıbrıs

BM VE AB’DEN TAM DESTEK
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile dün bir araya gelerek Kıbrıs sorununa dair görüşmeler yaptı. Borrell, “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi ile güzel bir toplantı yaptım… AB’nin ona ve BM’nin Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulma çabalarına tam desteğini ifade ettim” dedi.

DİPLOMATİK HAREKETLİLİK
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ise Holguin’in haftaya adaya yapacağı ziyaretin Kıbrıs sorununun çözümü açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Holguin’in Almanya, Fransa ve Brüksel ziyaretlerinin ardından Kıbrıs’a dönmesini ve müzakerelerin yeniden başlamasında koşulların oluşturulmasını beklediğini belirtti. Hristodulidis ayrıca 13 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Erdoğan-Mitsotakis görüşmesine dikkat çekti.

TÜRKİYE’YE POZİTİF MESAJ
Hristodulidis, Türkiye’ye iletilen pozitif mesajın ve bunun somut ilerlemeye dönüşmesinin Türkiye’nin elinde olduğunu belirtti. Hristodulidis, her türlü farklılığın diplomasi ve diyalog yoluyla çözülebileceğini ve Türkiye’den yapıcı bir yanıt beklediklerini dile getirdi. Önümüzdeki haftanın, müzakerelerin yeniden başlaması için umutla beklenen bir dönem olduğunu ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi