BİRLİKTE UMUDA YÜRÜYORUZ…

Gün, alnının akıyla 1 Mayıs. Yüreklerde emeğin marşı, gözlerde özgürlüğün ışığı. Bugün, Kıbrıs'ın yeşiliyle maviyi buluşturan topraklarında, iki toplumun bir araya gelip ektiği barış tohumlarının filizlenme günü.

Kederli tarih sayfaları arasında yerini alan bölünmeler, sınır tanımayan emeğin kardeşliğini anımsatır bize. Kıbrıs’ta, güneş aynı sıcaklıkla doğar her iki yaka için. Akdeniz’in serin suları gibi, emekçilerin umudu da ortak; adil bir dünya için atılan her adımda birleşen kalpler, ayrılıkları değil, birlikteliği haykırır.

Bölünmüş topraklar, ancak barışın sıcak nefesiyle bütünleşir. Ekmeğin, alın terinin kıymetini bilen yüreklerin, adaletsizlik karşısında birleşen seslerin günüdür 1 Mayıs.

Bu bayram, sadece emekçinin değil, barışı özleyen her Kıbrıslının bayramıdır. Kıbrıs’ın iki yarısı bir kez daha fısıldıyor: Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte daha huzurluyuz. Birlikte, savaşsız, sömürüsüz, adaletsizliklerden arınmış bir dünyanın mimarlarıyız.

Ve bu bayram, dünyanın her bir köşesinde, her bir yüreğinde, emeğin, barışın ve özgürlüğün sonsuz şarkısı olarak yaşayacak. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, ortak emeğin ve barışın yeşereceği bu topraklardır. İşte o zaman, 1 Mayıs gerçek anlamıyla kutlanacak.

Yaşasın 1 Mayıs!

Ortak 1 Mayıs programı şöyle:

Kuzeydeki örgütler, saat 09.30’da Lefkoşa Kuğulu Park’ta buluşacak ve saat 11.00’de ara bölgede güneyden gelen katılımcılarla Ledra Palas sınır kapısında buluşmak üzere hareket edecekler. Buluşmanın ardından hazırlanan ortak bildiri iki dilde okunacak ve Kulis Theodoru ile Umut Albayrak konseri gerçekleştirilecek.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi